avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clasificare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clasificare mijloace fixe

Buna ziua,

As avea nevoie de opinii in urmatoarea speta:

La o societate de paza se achizitioneaza " Cabine metalice". Acestea sunt utilizate pentru adapostirea agentilor de paza si sunt amplasate la sediile beneficiarilor. Atunci cand se finalizeaza un contract sunt relocate la sediul societatii sau la un alt beneficiar.
Problema noastra este cum sa incadram aceste mijloace fixe: pe ce grupa si ce clasa?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 21:15, 9 Martie 2013
Le puteti incadra la grupa 1 constructii, la codul 1.6.4 Cladiri administrative, sau 1.1.2.1 constructii usoare baraca, sopron, etc.
Multumesc pentru raspuns.
Este vorba despre doua firme care vor face parte din acelasi grup si ar trebui sa aplice aceleasi politici contabile.
La una dintre firme au fost incadrate la Echipamente tehnologice (unele) iar altele la Mobilier. S-a tinut cont de destinatia lor.
La cealalta firma au fost incadrate la Baracamente si au fost declarate si la DVBL si impozitate.
Inteleg ca este corect cum a procedat cea de a doua firma . Firma care le-a incadrat eronat ce ar trebui sa faca?
Se vor face corectiile necesare. Nu este o solutie buna sa persistati in greseala.
Fiind vorba de pareri, nu m-am uitat in "clasificare", desi o am...Daca durata de viata a imobilizarii este corecta, nu vad de ce sa modificati. Asta pentru continuitate...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre amortizari voicaliviu10 voicaliviu10 Buna seara, As dori sa stiu, in primul rand, unde as putea gasi o clasificare a tuturor tipurilor de amortizari valabile incepand din anul 2013. De asemenea ... (vezi toată discuția)
Serviciu paza extern la societate comerciala - protectia muncii mario08 mario08 Buna ziua si imi cer scuze daca sa mai discutat pe urmatorul subiect , nereusind sa il gasesc Sa incep cu inceputul - Sint agent de paza extern la o societate ... (vezi toată discuția)
Incadrare in cor pentru un muncitor necalificat. MensiS MensiS Buna ziua. As avea si eu o nedumerire. Am o societate care se ocupa cu fabricarea mobilierului si trebuie sa angajez o persoana necalificata, dar cand vreau ... (vezi toată discuția)