avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Persoana cu handicap accentuat si grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Persoana cu handicap accentuat si grupa a II-a de munca

2.Buna ziua! Cu mult respect pentru dumneavoastra,va rog sa-mi permiteti sa va adresez cateva intrebari. Ma numesc George Nicola,nascut la data de 22.07.1959. Am 35 de ani si 8 luni vechime in campul muncii,din care 21 ani si 1 luna,grupa a II-a.Sunt persoana cu handicap accentuat,inainte de a avea calitatea de asigurat. (din anul 1972) .Intrebarele mele sunt :1.Care este data iesirii mele la pensie pentru limita de varsta?2.Se pot cumula cele doua reduceri de la varsta standard de pensionare (de la grupa a II-a si ca persoana cu handicap accentuat)? 3.La calculul pensiei pot beneficia de majorare punct pensie datorita faptului ca am grupa a II-a de munca?
1. Varsta de pensionare la limita de varsta (cu scaderea varstei cu 10 ani, pt handicapul accentuat preexistent) este 55 ani (22.7.2014 în cazul dvs)
2. În cazul dvs. nu se poate. Nu se pot face reduceri mai mari de 10 ani.
3. Da. Pe langa asta, stagiul complet de cotizare in cazul dvs. este de 23 ani si 4 luni, deci din start sunteti avantajat la calculul pensiei fata de o persoana fara handicap.
Din toata inima va multumesc! O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Sunt persoana cu handicap de gradul II inca de la nastere, am 45 ani si o vechime in munca de 22 ani si 4 luni. As dori sa stiu daca in aceste ... (vezi toată discuția)
Pensionare SIHASTRU36 SIHASTRU36 Buna seara! Supun atentiei dv problema mea.Sunt persoana cu handicap din nastere(grad 2 accentuat)iar actualmente am 20 ani vechime in campul muncii.Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alberto77 alberto77 as dori sa stiu la ce varsta iese la pernsie o persoana cu gradul 2 de handicap din nastere,nascuta pe 29 august 1955 si cu 30 ani vechime in campul muncii? (vezi toată discuția)