avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprirea agentului termic din subsolul imobilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprirea agentului termic din subsolul imobilului

Buna seara, va rog sa-mi spuneti:este ilegal ca am oprit agentul termic din subsolul blocului cu acordul scris a 7 proprietari 8 ore pe zi( de la ora 10 la 18)? Imobilul are 14 apartamente,1 este debransat,4 proprietari au fost impotriva, iar 2 au fost de acord doar cu oprirea caldurii pe casa scarii(acest lucru nu scade cu nimic factura catre RADET).Este posibil sa fiu acuzata de privare de confort sau de impiedicare de a beneficia de servicii oferite de un furnizor?
Sunt admin.al imobilului si am facut acest lucru la sugestia unuia dintre cei 7 proprietari.Sunt foarte nelinistita din acest punct de vedere,si va rog sa-mi raspundeti asa cum va pricepeti mai bine.
Va multumesc din suflet.
Cu respect, Cornelusha:sorry:
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 13:26, 9 Martie 2013
Este vorba de o proprietate comuna fortata, iar dumneavoastra aduceti atingere drepturilor unora dintre coproprietari si nu respectati destinatia bunului comun.

Art. 653

Exercitarea dreptului de folosinţă

Fiecare coproprietar poate folosi, în condiţiile acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii. În lipsa acordului de asociere, dispoziţiile art. 647 rămân aplicabile.

Art. 647

Regimul juridic general

(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.


Art. 650

Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune

(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.

(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Nu este legala atiunea dumneavoastra.
Intr-un condominiu primeaza votul majoritatii care in cazul dvs a hotarat sa continuie sa beneficieze neintrerupt de serviciile de alimentarea cu agent termic
Prin masura dvs de inchidere agent termic ati incalcat dreptul majoritatii proprietarilor,astfel incat acestia,daca apreciaza necesar ,pot sa sesiseze presedintelui sau serviciului specializat din primarie analiza si eventual sanctionarea dvs
Reprezentantui legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine competenta de a dispune masuri/decizii in interesul general al proprietarilor,in timp ce dvs ca administrator de imobil detineti calitatea de angajat a acesteia cu limita de competenta de executie masuri /decizii dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv
Reveniti asupra masurii si asigurati tuturor proprietarilor dreptul de a beneficia de confort termic
Buna dimineata,
Ca va multumesc este prea putin spus...cuvintele sunt de prisos!
De acum incolo,intai ma voi adresa unor oameni competenti,iar apoi voi actiona in vreun fel.Ma gandeam ca majoritatea simpla e de ajuns.
Pentru@anona1963-spuneti-mi va rog,articolele enumerate unde le pot gasi? Mi-ar placea sa le arat celor 7 proprietari care au fost de acord cu oprirea caldurii,eu fiind una din cei 4 care nu au dorit acest lucru.
Cu respect,Cornelusha
Articolele se gasesc in Noul Cod Civil...:)

Alte discuții în legătură

Amenajare acoperis bloc Raluca Malin Raluca Malin Buna ziua. As dori si eu mai multe informatii din cadrul legislativ pentru urmatoarea situatie. Locuim intr-un complex rezidential nou construit, in care nu ... (vezi toată discuția)
Access boxa comuna la bloc apophis2012 apophis2012 Buna seara! Situatia este urmatoarea pentru blocul la care locuiesc in calitate de proprietar al unui apartament: blocul are 4 scari, la fiecare scara de bloc ... (vezi toată discuția)
Vecina de la parter nu vrea sa dea cheia nimanui bogdansem bogdansem Buna ziua, Am o mare problema, cu o vecina de la parter, care este singura care are cheie de la uscatorul blocului (de la parter). Din ce am inteles, ea a ... (vezi toată discuția)