avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina de la parter nu vrea sa dea cheia nimanui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina de la parter nu vrea sa dea cheia nimanui

Buna ziua,

Am o mare problema, cu o vecina de la parter, care este singura care are cheie de la uscatorul blocului (de la parter). Din ce am inteles, ea a ajuns sa aiba singura cheie de la uscator, pentru ca intr-o zi a schimbat iala + lacatul. Eu locuiesc tot la parter si doresc sa folosesc si eu acel spatiu cf. legii din 2007. Am vorbit cu presedintele blocului, dar el cica nu vrea sa se bage, mai ales ca acea vecina, fiind de etnie romma, devine isterica cand i se cere cheia. Imi spune constant sa o dau in judecata, ca pe ea nu o intereseaza.

Intrebarea mea pentru d-voastra este: Pot sa sparg usa si sa schimb eu iala cu un lacatus in prezenta presedintelui de bloc (asta daca reusesc sa il conving) ?

Va multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:07, 19 Martie 2020
Da, dar riscati sa va faca plangere pentru distrugere sau sa pretinda ca i-au disparut bunuri depozitate acolo.
Puteti solicita presedintelui asociatiei sa puna pe ordinea de zi a urmatoarei adunari generale intocmirea unui regulament cu privire la utilizarea spatiilor de folosinta comuna.
Va ramane sa o actionati in instanta:
Art. 653: Exercitarea dreptului de folosinţă
Fiecare coproprietar poate folosi, în condiţiile acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii. În lipsa acordului de asociere, dispoziţiile art. 647 rămân aplicabile.
Art. 647: Regimul juridic general
(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.
(2) Când bunul comun are caracter accesoriu în raport cu un bun principal, fiecare coproprietar poate să dispună cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate asupra bunului comun numai odată cu exercitarea dreptului de dispoziţie asupra bunului principal.
(3) Cheltuielile pentru întreţinerea şi conservarea bunului comun se suportă în mod proporţional cu cota-parte din drept a fiecărui coproprietar. Când bunul comun are caracter accesoriu, în absenţa unei convenţii contrare, cota-parte din drept a fiecărui coproprietar se stabileşte în funcţie de întinderea bunului principal.
Eu as chema un politist de proximitate si as sparge lacatul. PV cu ce s-a gasit inauntru...afis la avizier cu persoanele care au cheia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiu comun ocupat abuziv ialexii ialexii Bună ziua, Sper că nu repet o întrebare deja adresată pe site. Problema mea este următoarea: Locuiesc de 1 an într-un bloc dintr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma unei furtuni au picat bucati din acoperisul ... Majin Majin Buna ziua. In urma unei furtuni au picat bucati din acoperisul unui bloc pe masina mea, parcata intr-o parcare publica. Daunele sunt foarte costisitoare. ... (vezi toată discuția)
Access boxa comuna la bloc apophis2012 apophis2012 Buna seara! Situatia este urmatoarea pentru blocul la care locuiesc in calitate de proprietar al unui apartament: blocul are 4 scari, la fiecare scara de bloc ... (vezi toată discuția)