sant singur la parinti,acum 18 ani mama a decedat ,nu am facut succesiunea,tatal meu acum la batranete ia luat o doamna binevoitoare mintile,ia facut acte ca dupa moartea dumnealui sa ramana casa doamnei,nu doreste sa im ispuna concret ce acte ia facut ,ce pot face in acest caz.---multumesc frumos.
Un prim pas ar fi deschiderea succesiunii, in urma careia tatal dvs va primi 3/4 din masa succesorala, iar dvs. 1/4. Tatal dvs, dupa succesiune, poate dispune de partea sa din mostenire dupa cum doreste. In nici-un caz nu va putea instraina intreaga casa, decat cu acordul dvs.Va sugerez sa deschideti succesiunea dupa mama dvs.
Nedezbatand succesiunea dupa mama dvs presupun ca butyl act care putea sa l faca este un testament. Apartamentul este intabulat? Daca da cereti un extras de informare sa vedeti daca a incheiat alt act...
Dezbateti succesiunea dupa mama, apoi la decesul tatalui, daca a facut testament sai donatie doamnei puteti cere reductiunea liberalitatilor excesive caci sunteti mostenitor rezervatar si vi se incalca dreptul la rezerva succesorala stabilita prin lege.
Cota succesorala
Costi2017
Buna seara,
Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Testament
alexandra_25
Buna ziua! Mama mea detine in proprietate un teren, pe care se afla costruite o casa si anexe, acestea din urma fiind reconditionate complet de mine. Mama ... (vezi toată discuția)