avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salariala la nivel de C.C.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salariala la nivel de C.C.M.

buna ziua! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: de ce anume trebuie sa tinem cont pentru o marire salariala ,negocierea noului ccm. mentionam faptul ca suntem la prima negociere colectiva de la preluarea sindicatului ! Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: dascalumihaita64 , utilizator 15:03, 9 Martie 2013
Daca rezultatele financiare ale firmei va permit puteti aplica o marire salariala pentru toti salariatii, sau pentru o parte din salariati. Criteriile dupa care veti majora salariile vi le stabiliti prin CCM sau Regulamentul intern al societatii.
LIVIU NISTEA a scris:

Daca rezultatele financiare ale firmei va permit puteti aplica o marire salariala pentru toti salariatii, sau pentru o parte din salariati. .....


O astfel de modificare a salariului suna a discriminare ...

@ dascalumihaita64
Per ansamblu, va trebui sa tineti cont de situatia finaciara a angajatorului pentru a stabili nivelul salariilor si a posibilitatii majorarii acestora.

Individual, va trebui sa tineti cont de performanta individuala a angajatilor ..

Din practica, va redau anumite criterii :
1. gradul de dependenta al firmei fata de munca pe care o presteaza un salariat ;
2. rata inflatiei;
3 situatia companiei (in crestere/ in descrestere/ imaginea slaba/ angajeaza/ reduce personalul);
4. disponibilitatea/ potenta firmei de a oferi un salariu mai mare;
5. media salariului pe piata, pe aceeasi pozitie pe care se afla societatea. salariatul in acel moment ...

multumesc mult !
Daca o societate are mai multe centre de cost, iar unul are rezultate financiare mai bune, peste media societatii si are si posibilitati de rentabilizare, poate mari numai salariile celor care lucreaza la acel centru de cost.
buna remarca !.....este exact cazul societatii la care am facut referire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, va rog: anulare concediere, plata salariilor ContSters60781 ContSters60781 Rog frumos si urgent pe angajatorii care au avut de a face cu anularea concedierii si platirea salariilor index, maj si reactualizate, sa imi spuna cum au ... (vezi toată discuția)
Adaugarea de atributii suplimentare in fisa postului poate duce la marirea salariului? Diaconu Camelia Diaconu Camelia Prin schimbarea de la 01 august a organigramei persoana care avea atributii in monitorizarea bugetului a fost trecuta la alt compartiment cu alte atributii in ... (vezi toată discuția)
Discriminare salariala prin contractul colectiv de munca eugen bellei eugen bellei am mai intrebat,dar nu am primit(sau nu stiu sa caut)raspuns.In urma negocierilor colective in care a participat patronatul si sindicatul-desi nu sunt membru ... (vezi toată discuția)