avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

am nevoie de un sfat

am vut o II si din motive personale am radiat-o si mi-am facut un pfa.exista vreo modalitate sa imi pot transfera stocul de marfa de pe firma veche pe cea noua? sau puteti sa ma invatati cum sa fac altfel?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:12, 9 Martie 2013
Spuneti care este cronologia: ati avut o I.I. pe care ati radiat-o la data de ... de pe urma careia ati ramas cu un stoc de marfa iar la data de ... ati infiintat o P.F.A.

Din cate stiu, cele doua: I.I. si P.F.A. nu pot coexista infiintate de aceeasi persoana. Poate ma insel.
am radiat II la sfarsitul lui februarie si la inceputul lui martie am infiintat pfa
In aceste conditii consider ca marfa ramasa nevanduta de la I.I. face parte din bunurile dvs. personale si le puteti vinde fara a plati impozit. Deci, P.F.A. le poate cumpara cu borderou de achizitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)
Discutii i.f. si i.i. pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de ... (vezi toată discuția)
Lamurire venit pfa / impozit de platit djinn_ro djinn_ro Buna ziua Am un PFA si vreau sa vand carti online. Eu am un stoc de marfa consistent la care am documente justificative, dar cumparat ca persona fizica ... (vezi toată discuția)