avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Valabilitate cazier fiscal valabil la depunere sau la ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Valabilitate cazier fiscal valabil la depunere sau la termen?

cazierul fiscal este valabil 30 de zile de la eliberare, dar din motive personale, am ajuns sa depunem actele , ptr. constituire asociatie OUG26/2000cu 2 zile inainte de expirare si am avut surpriza neplacuta sa ni se spuna ca nu este posibil. Cazierul trebuie sa fie valabil pentru data la care o sa avem termen#-o, unul din m. fondatori a plecat in strainatate
Din pacate si noi am patit la fel. Termenul a fost dat la 4 saptamani dupa depunerea dosarului si trebuie sa mai facem cazierul odata. Imi pare rau pentru situatia ta.
Respingerea dosarului ar fi abuziva, pentru ca termenul acordat pentru judecarea cererii de inscriere depinde de instanta, nu este sub controlul petentului. Cazierele trebuie sa fie valabila la data inregistrarii dosarului la Judecatorie, nu la data cand se da termen, termen care teoretic e de cateva zile, practic e uneori de mult mai multe... Registratura nu are voie sa refuze inregistrarea dosarului....

Daca la registratura refuza sa inregistreze dosarul, il puteti trimite prin posta, ca scrisoare cu continut declarat cu confrimare de primire, si nu are cum sa nu inregistreze dosarul si deci sa nu ajunga la judecatorul competent pentru asociatii si fundatii... Daca si acela considera asa, e deja alta poveste, daca respinge cererea se poate recurge la calea de atac prevazuta de lege si dosarul ajunge la tribunal...

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi infiintare ong mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce acte trebuie facute in vederea constituirii unui ONG pentru strangere de fonduri cu scop umanitar (orteza brat pentru un ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere infiintare ong la judecatorie sau prin posta? pajura11 pajura11 Salut - se pot depune cererea si actele (dosarul) pentru infiintarea unei asociatii si prin posta? Sau doar in persoana (sau prin imputernicit) la judecătoria ... (vezi toată discuția)
Înființare ong ecaterina10 ecaterina10 Am înțeles că pentru obținerea de fonduri europene pentru înființarea unei grădinițe în mediul rural,în zona Moldovei(județul ... (vezi toată discuția)