avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere cerere infiintare ONG la judecatorie sau prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere cerere infiintare ONG la judecatorie sau prin posta?

Salut - se pot depune cererea si actele (dosarul) pentru infiintarea unei asociatii si prin posta? Sau doar in persoana (sau prin imputernicit) la judecătoria pe raza căreia noua asociaţie îşi va avea sediul dosarul de înfiinţare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:24, 3 Decembrie 2017
Daca aveti completat formularul prin care solicitati inregistrarea se poate si prin posta cu confirmare de primire.,
ok, Multumesc, Ionut! Exista posibilitatea ca judecatoria sa nu dea nici un raspuns? nici pozitiv nici negativ? Am acte depuse de un imputernicit pe la sfarsitul lui august si nu au iesit nici pana acum....
Verificati pe situl instantei respective introducand numele asociatiei care este stadiul dosarului sau verificati personal la arhiva instantei .
Multumesc frumos pentru info!
Si dosare noi si acte ce trebuie depuse in dosare deja inregistrate se pot depune atat la Registratura, de catre orice persoana (nu trebuie sa aiba anume calitate si nici nu se legitimeaza si noteaza cine depune actele....) , cat si prin posta, caz in care e recomandabil sa se trimita scrisoare cu continut declarat si confirmare de primire, ca sa existe dovada ce si cand s-a depus, sa nu se "piarda". Se poate verifica pe portal.just.ro selectand Judecatoria in cauza ce numar a primit acel dosar... legea zice ca trebuie dat termen in 3 zile de la inregistrarea dosarului, sunt insa instante care nu il respecta si dureaza peste o saptamana... In tot cazul, daca s-a trimis in august e foarte dubios sa nu fie inca solutionata o cerere de acordare personalitate juridica ONG sau de incuviitare modificare acte constitutive..... Cand dosarul e incomplet sau instanta considera ca unele acte au caracter inadecvat, dau un nou termen si pun in vedere petentului in scris sa inlocuiasca / depuna ce lipseste / e inadecvat, si numai daca nu o face, resping dosarul... si vine hotararea judecatoreasca de respingere, ce se poate ataca cu apel.... Foarte ciudat sa nu fi primit nimic de atatea luni... Ce adresa postala ati indicat in formularul-tip de cerere? Sa nu fie acolo vreo problema, cu posta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere actiune perioada verii crystyna2000 crystyna2000 Am lasat avocatului meu actele necesare procesului de partaj, dar de la inceputul lunii iunie nu am nici o veste de la el. L-am sunat de cateva ori, insa de ... (vezi toată discuția)
Depunerea regulamentului de ordine interioara Fille Fille Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa ... (vezi toată discuția)
Divort sector 5 bucuresti Tamarra Tamarra Buna ziua ,este un caz foarte ciudat,dupa ce prima data mi s_a anulat divorul la judecatoria de care apartineam pe motiv ca judecatoria nu este competenta pt ... (vezi toată discuția)