avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ong

Salut. la mine la serviciu (la stat) liderul de sindicat vrea sa faca un ong si bani donati sa fie folositi ca ajutoare sociale intre colegi. Se poate asa ceva? De ce nu am putea sa ne facem noi cei 10 colegi si sa dam noi cum credem de cuvinta? cum poate verifica statul ce ai facut cu banii?
Un ong, prin statut, are o serie de scopuri si obiective pentru care se infiinteaza si pe care, prin activitatile pe care le veti derula, veti incerca sa le atingeti.
Pentru a infiinta un ong trebuie minim 3 persoane. Nimeni nu poate fi obligat sa fie membru al unui asemenea ong. Trebuie sa depuneti la infiintare si cazier fiscal pentru membrii fondatori.
Pe langa o serie de venituri in numerar sau in natura pe care le puteti atrage din sponsorizari de la societati comerciale, din donatii de la persoane fizice si chiar din 2% directionati de catre persoanele cu contract de munca pe formularul 230 sau de catre persoane care obtin venituri din activitati independente sau alte activitati , pe declaratia 200.
Trebuie sa aveti in vedere ca acest ong, odata infiintat, are si el o seama de costuri dar si , la sfarsit de an, un bilant pe care trebuie sa-l depuneti si care trebuie sa fie intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru CECCAR..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong primii pasi sorin110 sorin110 Buna ziua, sunt presedintele unui ONG din septembrie anul trecut. Am citit mai multe post-uri aici pe forumul ONG, m-au ajutat sa inteleg mai bine ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong abch abch in cazul unui ONG care s-a infiintat in martie 2011, nu a avut angajati, nu a avut sponsorizari si nici donatii,iar cheltuielile de infiintare si cele ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un ong pe tema sanatatii stelutanicoleta stelutanicoleta Vreau sa deschid un ONG pe tema sanatatii, sunt th nutritionist și fitoterapeut , scopul este ajutorarea oamenilor bolnavi prin consiliere , terapie , ... (vezi toată discuția)