avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi!

Buna. Am si eu o problema.Sotia a plecat la mnca in Germania de cca. 7-8 luni, 1 singura data s-a intors pt.cateva zile si in timpul acesta ea si-a gasit un iubit acolo! Nu stiu daca intentioneaza sa dea divort dar eu ma gandesc serios la asa ceva! Amana discutiile legate de noi si nu doreste sa se intoarca.Mentionez ca suntem casatoriti de 14 ani si avem o fetita de 13 ani. Fetita sta cu mine si nu doreste decat ca si mine sa discutam cu ea amiabil, poate sa incercam o consiliere! Daca aceasta amanare din partea ei continua pot face ceva in privinta asta?? O reclamatie pentru parasirea domiciliului, decaderea din drepturile parintesti? Multumesc anticipat. :)
Decaderea din drepturile parintesti se obtine numai daca puteti face dovada ca aceasta agreseaza copilul, pune in pericol dezvoltarea sa fizica si psihica, sanatatea acesteia, etc...

Pentru parasirea domiciliului, puteti depune o sesizare, dar nu cred ca va avea un efect prea mare... credeti ca o sa se intoarca acasa?!?!

... si presupunand ca se va intoarce, credeti ca veti mai putea avea o adevarata viata de familie? Copilul este destul de mare si intelege multe!

Incercati un divort pe cale amiabila; parerea mea este ca aceasta ar fi solutia cea mai corecta.

Dragoste cu sila nu se poate!
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Ce puteti face, e sa divortati. Cereti ca fetita sa aiba in continuare domiciliul la dvs, ca mama sa va plateasca pensie , iar autoritatea parinteasca sa v-o exercitati in comun.
Ce motive ati avea pt care sa cereti decaderea din drepturi ? Faptul ca mama a plecat sa munceasca ? Nu, decaderea din drepturi cereti " dacă părintele pune în pericol viața, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijența gravă în îndeplinirea obligațiilor părintești ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului "


Nici pt parasirea domiciliului nu aveti unde sa va plangeti, individul e liber sa circule, nu poate fi obligat sa ramana intr-un loc unde nu doreste sa stea.

Ramane divortul, faptul ca a ales sa plece fara acordul dvs si nu ingrijeste de familie si copil, constituie un motiv pt divort.

eu incerc sa o faca sa vina pt. a discuta si de a incerca rezolvarea problemei!!
ms frumos pt. lamuriri!
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Daca refuza sa vina, este clar ca nu veti putea rezolva problema divortului pe cale amiabila, si numai pe calea unei actiuni in instanta.
Observ ca atingeti un subiect despre care tot incerc sa ma documentez. As vrea sa aflu de la dvs un raspuns cat mai apropiat de realitatea legislatiei romanesti. Am o prietena care traieste nelegitim cu un barbat, in casa parintilor acestuia. Au impreuna o fetita de 3 ani. Acum mai bine de un an, din cauza conditiilor de viata insuportabile (partenerul o inseala frecvent, fara sa se ascunda; parintii lui il protejeaza si o exploateaza pe ea, ademenindu-i fetita), ea a fugit inapoi la casa parintilor ei, in alt judet. A lipsit 4 luni. Cand s-a intors, parintii partenerului ei i-au spus ca au obtinut tutela fetitei, deoarece ea o parasise, iar tatal fetitei a "semnat ca nu se ingrijeste de ea", fiind iresponsabil (citez spusele lor). Ei o ameninta mereu cu asta, fiindca ea vrea sa plece din nou, dar de data asta cu fetita; nu vrea sa o piarda, pentru ca o iubeste. As vrea sa va intreb: este posibil, in acest caz, ca ea sa fi decazut din drepturile parintesti, iar bunicii sa fi obtinut tutela pe aceasta baza? Sau ei doar incearca sa o sperie? Si de ar fi asa, ce ar putea face pentru a recastiga drepturile parintesti? Va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Excluderea din drepturile parintesti Monica_Nuta Monica_Nuta Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate obtine excluderea din drepturile parintesti a sotului meu, de care tocmai divortez, in 17 .04.2015 avem a doua ... (vezi toată discuția)
Atacare drept de vizita MihaiAdy MihaiAdy Buna ziua, as vrea si eu sa stiu ce cale sa urmez daca vreau ca fosta sotie sa nu mai aiba dreptul de vizita ce la obtinut dupa divort. Acum aduc si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti Gulen Gulen Buna ziua Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)