avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica - marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica - marturie mincinoasa

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce fapta penala(ce articol) se incalca atunci cand minti sub juramant un judecator?Multumesc Anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cezar9 , utilizator 15:40, 10 Martie 2013
sunt conditionat de 60-90 de zile ca sa depun plangerea? sau pot s-o depun oricand vrea muschii mei?!
Pentru anumite infracţiuni, unde legea prevede plângerea prealabilă, plângerea se depune în termen de 2 luni de la data la care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul .
Când ,,vrea,, muşchii dvs., însă înainte de a se prescrie fapta. Mărturia mincinoasă nu se încadrează în rândul infracţiunilor în cazul cărora acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă , iar retragerea plânegerii sau împăcarea părţilor nu înlătură răspunderea penală .
Daca ii fac plangerea dupa 4 ani si 11 luni ani nu se va supara procurorul pe mine? Sa zice ca targivesez,etc? Ca puteam s-o fac mai repede?

Este in avantaj daca din cauza lui s-a dat doar NUP/SUP si nu s-a dispus achitarea de catre instanta de judecata?!
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Cezar9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu juramantul pe biblie? maxxwollf maxxwollf am fost citat ca martor la un proces intre doi vecini si nu as dori sa tin cu niciunul dintre ei.Ce se poate intampla daca eu cand o sa ma duc la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere de marturie mincinoasa? kisso kisso Pot depune plangere pt. marturie mincinoasa in cazul in care nu s-a tinut cont de marturia persoanei care a mintit? “Fapta martorului care într-o ... (vezi toată discuția)