avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotul poate intra in concediu de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotul poate intra in concediu de crestere a copilului?

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire,sotul poate intra in concediu de crestere a copilului?
Pentru ca eu nu lucrez asa ca eu nu pot intra in pre/post natal.
Vreau sa va specific,ca sotul are o vechime de 2 ani la locul de munca!
Daca poate,de cand poate intra,ce acte ne trebuie si unde trebuie sa le depunem?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 2 Aprilie 2019
@ Calpanu

Care este data prezumata a nasterii ?

Mentionati exact statutul dvs in ultimii doi ani acestei date. (angajata de la ...... pana la ..... ; casnica de la .... pana la .... , etc.)
Stimulentul de inserție, se oferă in afară de alocația copilul, nu ?
Intr-adevar, stimulentul de inserție se acordă separat fata de alocația copilului.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Știți care este suma stimulentului de inserție ?

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, stimulentul de inserție se acordă separat fata de alocația copilului.

650 lei.

p.s.
nu mai citati raspunsurile. apasati pe butonul "RASPUNDE".
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului alvld alvld Sunt insarcinata si nu lucreaza decat sotul( care are salariu de 1000 ron),vom avea dreptul la indemnizatia de crestere a copilului in acest caz si cat este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Maternitate pfa timis2014 timis2014 Buna dimineata. O persoana care activeaza ca PFA, insarcinata, care NU DORESTE SA INTRE IN CONCEDIU DE MATERNITATE (profesia ii permite sa lucreze 2-3 ore/zi ... (vezi toată discuția)