Dupa decesul mamei, una dintre surori a mostenit drepturile succesorale ale acesteia, printr-un act de vanzare-cumparare. Pentru restul din mostenirea ramasa dupa tata, decedat inaintea mamei, cum as putea sa cer iesirea din indiviziune?
Este vorba despre lotul de pamant din camp si gradina casei. Mentionez ca nu am cunostinta sa se fi facut succesiune dupa mama. Ati putea sa ma ajutati si cu un scurt inventar al documentelor necesare? Mentionez ca dupa influentarea mamei pentru incheierea actului de transfer al dreptului de proprietate asupra ei, in conditii suspecte, sora mea a evitat orice dialg cu ceilalti frati ramasi in viata, inclusiv cu mine. Spun acest lucru pentru a va ajuta in furnizarea unui raspuns obiectiv cu privire la institutia cu care trebuie sa operez: notariat sau judecatorie.
Cu stima, Cornelia
Mergeti la notarul din zona unde a avut ultimul domiciliu,mama,unde solicitati deschiderea succesiunii.
Sora nu are cum sa mosteneasca prin contract de v-c ,deoare ce nu se pot incheia acte intre vii pentru cauza de moarte,deci nu se pot contracta lucruri cre saintre in patrimoniu dupa moarte decat prin contract cu renta viagera sau intretinere si sa nu aduca atingere rezervei de mostenire.
Pentru iesirea din indiviziune,daca nu va intelegeti pe cale amiabila,mergeti in instanta.
Promisiune
lored28
BUNA SEARA,
TATAL MEU A MURIT ACUM 13 ANI,AM RAMAS EU ,SORA MEA SI MAMA.NU AM FACUT INCA SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA TATALUI.
INTREBAREA MEA AR FI ... (vezi toată discuția)