avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Am o nelamurire:
sunt angajat cu contract pe perioada nedeterminata si as dori sa stiu daca am alta alternativa de a demisiona fara preaviz pentru a ma putea angaja la alta societate intr-o perioada mai mica de 20 de zile cat prevede in cazul demisiei cu preaviz
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 11 Martie 2013
O posibilitate este demisia fara preaviz dar care se aplica numai in cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin c.i.m.
O alta posibilitate este renuntarea totala a angajatorului la preaviz.
Alta posiblitate este incetarea c.i.m cu acordul partilor.
Ultima posiblitate este absentarea pur si simplu de la locul de munca, caz in care c.i.m poate fi incetat pe motive de indisciplina.
Din enumerarea de mai sus, cea mai eleganta este incetarea contractul de munca conform art 55 litera b din Codul Muncii, adica prin intelegerea partilor.
Lamuriti angajatorul asupra nevoilor dvs si de multe ori apare o intelegere mai degraba umana, care va poate ajuta.
Da, aveti aceasta alternativa care este prevazuta in art.55 lit.b C.mun., si anume: Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
...
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
....

In aceste conditii, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi, astfel incat exista situatia neefectuarii unui prevaiz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie popaangelica popaangelica daca se da demisia trebuie neaparat facut preavizul?daca da cate zile?program 8 ore ? (vezi toată discuția)
Contract de munca alexapaula alexapaula Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)