avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate acordat la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate acordat la nastere

Buna seara! Am si eu o intrebare. Sotia urmeaza sa nasca in aprilie si as vrea si eu sa stiu ce acte trebuiesc pentru acordarea acelei prime de nastere sau cum se cheama???? (echivalentul unui salariu mediu pe unitate/societate). In baza carei legi se acorda aceasta unitate si daca aceasta se primeste atat de mine ca tata cat si de ea ca mama? S-au exista vreo lege care sa stipuleze ca si tatal trebuie sa primeasca niste bani la nasterea primului sau copil??? Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:24, 19 Februarie 2009
Se aplica prevederile din:
CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2007-2010, încheiat conform art. 10 şi 11 din Legea nr. 130/1996, republicată, înregistrat la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei cu nr. 2.895 din 21 din 29 decembrie 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a V-a, nr. 5cc din 29 ianuarie 2007

Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.
Aha multumesc mult. Sotia este angajata asa ca nu este cazul sa incasez eu aceasta suma. Ma intrebam insa daca nu exsta cumva o lege prin care sa-mi fie si mie acordata o suma. Exista asa ceva?
Daca exista CCM la nivel de unitate este posibil sa se prevada acest drept.
Deci ...citi contractul colectiv de munca la nivel de unitate ....daca exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se primesc banii conform art 51 Maria Serban Maria Serban buna, ma numesc maria si am si eu o intrebare,cam in cat timp se primeste acel salariu mediu pe unitate conform art 51 paragraf c? adica am depus cerere acum 2 ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere acordata de angajator nseitan nseitan ce se intampla cu aceasta prima in 2011? se mai acorda? (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pt nou nascut daniellem daniellem Buna ziua!Urmeaza sa nasc in 2 - 3 saptamani iar firma la care lucrez ( invatamant ) mi-a spus ca anul acesta nu au buget pt salariul de nou nascut.In aceste ... (vezi toată discuția)