avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul salarial concediu prenatal si indemnizatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul salarial concediu prenatal si indemnizatie

Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal, daca in acesta intra si bonurile de masa... daca da in baza a carei legi si daca bonurile de masa intra si in calcului indemnizatiei.... in plus am citit noua lege ambigua a maternitatii si am inteles ca daca alegi sa stai acasa 2 ani cu copilul si te intorci mai repede la munca dar dupa implinirea de un an a micutului nu mai primesti suplimentul de reinsertie....ADEVARAT???
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 21:49, 10 Martie 2013
Concediul de maternitate (impropriu spus prenatal) este una, indemnizatia pentru CCC este altceva.
In baza de calcul a concediului de maternitate nu intra bonurile de masa. Bonurile de masa se impoziteaza pe cand indemnizatia nu.
Pentru modul de calcul cititi OUG 158/2005.

Optiunea privind durata CCC se face la inceput si nu poate fi schimbata. Daca alegeti 2 ani, nu puteti beneficia de suplimentul de insertie, indiferent cand reveniti la lucru.
Daca alegeti 1 an, trebuie sa reveniti la lucru inainte ca copilul sa implineasca 1 an pentru a beneficia de acest supliment.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate si icc danasla danasla Buna ziua,ma poate ajuta cineva va rog mult cu un sfat? urmeaza sa nasc pe 30 noiembrie,inca nu am intrat in concediul de maternitate deoarece nu stiu cum e ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, indemnizatie pentru cresterea copilului si cand te intorci la munca piticot21 piticot21 Buna ziua, Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am inteles ca incepand cu saptamana 32 pot intra in concediu de maternitate, dar as dori sa merg la munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil pentru tata Ionescuviorica Ionescuviorica Buna seara, as avea nevoie de câteva lămuriri in următoarea situație. In luna Octombrie a acestui an ma voi întoarce la serviciu după concediul de ... (vezi toată discuția)