avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la concediu de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la concediu de studii

Buna ziua. Sunt bugetar si as dori sa stiu daca pot beneficia de o zi pe saptamana pentru sustinerea examenelor din cadrul facultatii? In baza carei legi imi pot face cererea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 11 Martie 2013
Salariatii au dreptul sa benenficieze la cerere, de concedii pentru formare profesionala , care se pot acorda cu plata sau fara plata.
Concediile fara plata se acorda la solicitarea dv ,pe baza unei cereri de concediu fara plata pentru formare profesionala.Aceasta trebuie sa fie inaintata angajatorului cu cel [putin o luna inainte de inceperea efectuarii ei si trebuie sa precizeze data de incepere , domeniul, durata, denumirea institutiei de formare profesionala.Efectuarea concediului fara plata pentru formare profesionala se poate realiza si fractionat in cursul unui an calendaristic .
Angajatorul poate respinge solicitarea dv, daca absenta dv. ar prejudicia grav activitatea societatii.
Acestea sunt dispozitiile din Codul muncii privitoare la concediile ptr formare profesionala.-art. 149,150,151.
In sectorul bugetar sunt deja legi speciale cu privire la concediile care se acorda persoanlul care lucreaza in acest sector ... specialia generalibus derogant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii platit inutil inutil Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt studenta la a doua facultate in anul IV. Urmeaza licenta si nu stiu daca am dreptul la concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu studii Daliborka Daliborka Buna ziua daca un angajat doreste concediu pt studii(are de sustinut examene la facultate) , in acest caz isi face cerere pentru concediu fara plata sau ... (vezi toată discuția)
Concediu de studiu D@nutzu D@nutzu Buna seara, Am si eu 2 intrebari legata de \"Concediul de studiu\" si anume: Am dreptul legal sa-mi iau concediu de studiu in afara concediului de odihna ... (vezi toată discuția)