avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA stornare factura din 2012
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

stornare factura din 2012

Buna ziua!
Am avut o factura de la societatea x in 2012sa zicem in valoare de 124 lei tva inclus pe care am intregistrat-o ca pe orice alta factura.Nu s-a achitat pana la sf anului 2012.In februarie societatea respectiva storneaza acea factuara,numai ca atata societatea mea cat si a lui aplica tva la incasare si nu stiu cum sa inregistrez aceasta factura.Ma puteti ajuta,va rog?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 18:04, 11 Martie 2013
Buna ziua,

TVA-ul devine deductibil la data emiterii facturii de stornare. Inregistrarea este:

% = 401 -124
371 -100
4426 -24

Factura de stornare se trece cu minus si in declaratia 394.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Tva stoc marfa claudiaP claudiaP Buna seara, Am doua situatii si nu stiu cum ar trebui procedat. 1.O societate neplatitoare de tva a depasit pragul de 119000 si astfel din 01.02.2012 va ... (vezi toată discuția)
Venituri - inregistrare contabila monica1968 monica1968 Buna ziua,as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:cum inregistrez in contabilitate venituri incasate prin banca de la o societate de asigurare,provenite ... (vezi toată discuția)