Buna ziua, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoara problema: Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti a dat Decizia nr.19/17.10.2011 prin care formele de retribuire obtinute in acord global vor fi luate in considerare la stabilirea si recalcularea pensiilor , daca pentru acestea s-a platit contributia de asigurari sociale. Lucrez la Resurse umane si am primit o cerere de la un fost salariat pentru eliberarea acestui tip de adeverinta in baza acestei Decizii . Cunosc de la colegele care au lucrat in trecut la acest compartiment ca sumele acordate in acord erau doar un adaos variabil la salariul de baza, pentru care nu se plateau contributii decat de catre angajator. Din aceasta decizie nr . 19 /17.10.2011 nu inteleg daca trebuie intocmita chiar daca salariatul nu a platit contributie, ci numai angajatorul. Multumesc anticipat.
In perioada la care se refera decizia si pentru care vi se solicita adeverinta respectiva, angajatorul (toate firmele erau de stat) era singurul nominalizat de lege sa vireze contributia de asigurari sociale, atat cea care ii revenea ca angajator, cat si cea care ar fi revenit angajatului si pe care o oprea tot angajatorul pe statul de plata.
Daca nu s-a retinut contributie si pentru angajat corespunzator sumei din acordul global, nu se poate imputa angajatului sub nicio forma acest lucru, angajatul fiind in imposibilitate sa vireze separat aceste sume la casa de pensii, ca si contributii de asigurari sociale, in nume propriu.
Cititi motivarea curtii din decizia respectiva si veti avea toate elementele necesare.
Vreau sa stiu
Tudorakis
Trebuie sa duc adeverinta deLUCRU IN ACORD GLOBAL la casa de pensii?
Am lucrat numai in acord toata perioada si sumele au fost mai mari decit salariul de ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj 19/2011
wap54
La Curtea de apel Craiova sunt respinse dosarele in care se solicita recalcularea pensiilor dupa veniturile brute realizate pana in anul 2001 dupa adeverintele ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie
vanatorul
Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati daca am sau nu dreptul la recalcularea pensiei.
In perioada aprilie 1978-decembrie 1989 am fost angajata la o cooperativa ... (vezi toată discuția)