avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Leasing pentru alta firma, datorii neachitate cum ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Leasing pentru alta firma, datorii neachitate cum sterg din contabilitate datoria

buna ziua,
pe scurt: am avut o masina luata in leasing pe firma mea pt cineva, persoana respectiva nu a mai achitat ratele, firma de leasing m-a executat silit, masina a fost predata firmei de leasing pt a fi vanduta , actele fiind intocmite de executor.

intrebare: intrucat eu apar cu aceasta datorie , ma refer la ctr. cu firma de leasing, in contabilitate, iar firma de leasing desi a vandut masina nu mi-a trimis niciun act, cum imi pot sterge din contabilitate aceasta datorie, eventual o parte din ea daca nu am niciun act ?
Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 09:30, 12 Martie 2013
Daca spuneti ca ati fost executat silit, puteti cere un proces verbal de inchidere de la executor, daca v-ati achitat datoriile din cererea de executare.
mi s-a dat, de catre executor, un proces verbal de predare a masinii , insa urma ca apoi aceasta sa fie vanduta si recuperata datoria.
asa cum am mentionat mai sus, intrucat nu mi s-a dat niciun act prin care sa se mentioneze suma cu care a fost vanduta masina si cat din datorie a fost acoperita, cum imi pot sterge eu datoria din contabilitate?
Pai nu puteti sti asta decat daca luati legatura cu creditorul. Ei nu sunt obligati sa va spuna cu cat au vandut masina, dar va pot spune daca mai aveti dvs ceva de achitat.
va este necesar actul de predare a masinii si la finantele locale, pentru a scoate din evidenta lor masina (altfel va trebui sa platiti si anii urmatori impozit pe masina)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters280833 ContSters280833 buna seara,vreau sa va cer un sfat sau ajutor din partea celor specializati in astfel de probleme.In anul 2007 am luat o masina in leasing,iar in anul 2010 ... (vezi toată discuția)
Contract leasing- recuperare suma datorata raluka raluka am incheiat un ctr. de leasing pe persoana fizica cu otp bank pentru achizitionarea unei masini. am platit din masina jumatate din suma. din cauza prob ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing financiar mihaita_boosy mihaita_boosy La data de 19.09.2007 am acizitionat un autoturism dacia logan prin SA R.C.I Leasing Romania IFN SA.cu avans 4000ron si plata asigurari ! La data de ... (vezi toată discuția)