buna ziua,
pe scurt: am avut o masina luata in leasing pe firma mea pt cineva, persoana respectiva nu a mai achitat ratele, firma de leasing m-a executat silit, masina a fost predata firmei de leasing pt a fi vanduta , actele fiind intocmite de executor.
intrebare: intrucat eu apar cu aceasta datorie , ma refer la ctr. cu firma de leasing, in contabilitate, iar firma de leasing desi a vandut masina nu mi-a trimis niciun act, cum imi pot sterge din contabilitate aceasta datorie, eventual o parte din ea daca nu am niciun act ?
Daca spuneti ca ati fost executat silit, puteti cere un proces verbal de inchidere de la executor, daca v-ati achitat datoriile din cererea de executare.
mi s-a dat, de catre executor, un proces verbal de predare a masinii , insa urma ca apoi aceasta sa fie vanduta si recuperata datoria.
asa cum am mentionat mai sus, intrucat nu mi s-a dat niciun act prin care sa se mentioneze suma cu care a fost vanduta masina si cat din datorie a fost acoperita, cum imi pot sterge eu datoria din contabilitate?
Pai nu puteti sti asta decat daca luati legatura cu creditorul. Ei nu sunt obligati sa va spuna cu cat au vandut masina, dar va pot spune daca mai aveti dvs ceva de achitat.
va este necesar actul de predare a masinii si la finantele locale, pentru a scoate din evidenta lor masina (altfel va trebui sa platiti si anii urmatori impozit pe masina)