avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract leasing- recuperare suma datorata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract leasing- recuperare suma datorata

am incheiat un ctr. de leasing pe persoana fizica cu otp bank pentru achizitionarea unei masini. am platit din masina jumatate din suma. din cauza prob financiare am restituit masina bancii. dupa 3ani imi vine adresa ca masina a fost valorificata de banca, dar ca eu tb sa restitui bancii diferenta ramasa de achitat(adica 6500euro) pt a putea incheia cu bine contractul.in caz contrat imi pune poprire de salariu pana la recuperare prejudiciului. invoca o clauza din ctr(abuziva, spun eu) ca in orice situatie eu trebuie sa achit masina integral.ce pot face in cazul asta?practic, ei ma obliga sa platesc ceva ce nu mai detin, plus ca daca aveam forta financiara nu renuntam la masina. orice sfat este binevenit din partea voastra pt sunt intr-o situatie disperata! multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:48, 18 Noiembrie 2013
In aceasta faza nu puteti face nimic. Cind va trece la executare silita, veti initia imediat o actiune in instanta pentru suspendarea provizorie ( veti plati o cautinue si se va judeca in citeva zile), suspendarea propriu- zisa si contestare la titlu, unde se va judeca pe fond si veti putea invoca clauza abuziva sau calcule incorecte. Dar ca sa fiu sincer, sansele sint minime fara un avocat si expert contabil, ambii remarcabili. Ceea ce veti plati nu e cv autoturismului, ci daune interese la nivelul ratelor neachitate. Legea si contractul e de partea lor. Sinteti o victima a unei legi "facute "pentru afacerile de leasing in tara noastra. Cea mai dura din Europa, ca de obicei!!
nu pot sa cred ca este posibil asa ceva. chiar nu se poate face nimic in privinta acestor abuzuri? pana la urma nu ma pot folosi de masina si am fost de buna credinta cand am predat masina intrucat nu o mai puteam achita. ce legi as putea invoca intrucat doresc sa le trimit un raspuns celor de la firma de leasing, in speranta ca voi avea clementa din partea lor.
Pina una alta, luati masuri de lichidare sume din conturi. Va apare fara a va aviza poprire conturi bancare. Rugati angajatorul sa va plateasca salariul la casierie sau prin mandat postal. Discutia cu ei e ca cu un surd! Va vor "intelege" dar vor aplica OG 51/1997 si Contractul de leasing. Sint doar functionari care aplica norme, nu iau ei decizii! Cind vor trece la executare in baza contractului de leasing care deja este titlu executorie si nici nu mai trebuie investit, veti reactiona asa cum v-am spus anterior(14/11/2013).
Sincer imi pare rau ca nu va pot da decit un raspuns care in opinia mea v-ar ajuta si nu unul care sa va "placa", sa va ajute ca si stare de spirit!
Cu respect!
Buna ziua,

Si dvs si altii nu inteleg ce semneaza, atunci cand semneaza un contract de credit sau de leasing.

practic vi s-a dat un credit ca sa cumparati masina , nu vi s-a dat o masina. paguba ramasa de recuperat dupa vanzareamasinii, trebuie sa o acoperiti dvs, nu firma. Achizitia masinii a fost facuta pe riscul dvs. dvs supostati deprecierea masinii, ptr ca dvs ati folosit-o. in niciun magazin nu vi se permite sa returnati dupa 3 ani produsul si sa cereti banii inapoi.

eu am platit din masina 6000e; si am predat-o la doar 17000km in cdt f bune asa cum a fost mentionat si in procesul verbal de predare. prin adresa primita de la ei, ma anunta ca masina a fost valorificata, deci ei si-au recuperat banii pe masina si de la mine si de la cel care a cumparat masina.acum imi pare absurd sa ma oblige sa imi platesc suma ramasa din ctr. Daca as fi avut posibilitate financiara as fi pastrat masina. intr-adevar in ctr. am clauza prin care in orice situatie eu sunt obligata sa platesc toata masina. pana la urma care sunt pasii de urmat? astept sa-mi puna poprire pe conturi si apoisa fac contestatie la decizie? ca inteleg ca este iminent acest lucru.

Alte discuții în legătură

Poprire cont dupa predare masina leasing Cocollino Cocollino Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent Iata despre ce este vorba : in Martie 2010 mi-a fost ridicata masina luata in leasing pt restana a 3 rate la ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing - firma de recuperare lburlea lburlea Buna ziua, Am urmatoare problema: La sfarsitul lui 2009 am avut o serie de probleme financiare si am ramas in urma cu ratele la un contract de leasing ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui contract de lesing auto nicolau viorel nicolau viorel La data de 28.02.2008 am incheiat cu o firma de leasing un contract pentru achizitionarea unui autoturism, cu avans 30% si fara rata reziduala, pt. o perioada ... (vezi toată discuția)