Buna ziua,
Am urmatoare problema:
La sfarsitul lui 2009 am avut o serie de probleme financiare si am ramas in urma cu ratele la un contract de leasing (masina - persoana juridica). Am incercat sa platesc dar in februarie 2010 am fost contactat de o firma de recuperari sa predau masina, ceea ce am si facut. Bineinteles ca nu am primit nici o informare referitoare la rezilerea contractului, iar ei nu au nici o dovadaca mi-au transmis.
In perioada respectiva am incercat sa reglez problemele cu firma de leasing, sa imi achit restantele si sa imi recuperez masina dar nu am avut succes.
In iunie 2011 am primit o instiintare, de la o alta firma de recuperari, care imi spune ca masina a fost valorificata si ca am de platit diferenta de pret, plus o suma impresionant ce reprezinta penalitati.
Am incercat sa inteleg contractul, sunt o serie de clauze care sunt interpretabile si cel putin abuzive.
In orice caz, sunt amenintat cu executarea silita. In aceste conditii am doua intrebari:
- ce anume face executorul (ce executa, in ce conditii etc);
- sunt sanse sa scap cel putin de datoriile ce reprezinta penalitatile.
In aceste conditii as vrea sa iau legatura cu un avocat ce a mai instrumentat astfel de cazuri, in vederea reprezentarii.
Mentionez ca ar trebui sa le dau un raspuns celor de la firma de recuperare pana vineri 8.07.2011.
raspunsul la intrebarea dvs se afla in analiza contractului. depinde strict de ceea ce prevede contractul de leasing.
Puteti contesta - de exemplu - valoarea la care a fost valorificata masina, daca aceasta vinzare s-a facut la un pret mic. Apoi trebuie vazut ce inseamna acea diferenta de suma ce va este imputata.
Sunt multe aspecte ce trebuie lamurite in lumina clauzelor contractuale.
Executarea silita va incepe cel mai probabil prin poprirea pe conturile bancare. daca identificati o asemenea procedura, cereti executorului sa va comunice xerocopie de pe actele de executare si faceti contestatie la executare in 15 zile de la primirea actelor.
In domeniul popririlor sunt multe cazuriin care executorii nu comunica somatiile si catre debitori - le puteti obtine si de la banca unde aveti contul.
Somatie
sarpy
am avut un leasing auto si am predat masina inainte de termen pt neposibilitatea acitarii ,am fost anuntat dupa14 luni ca in urma cu 8 luni miau vandut masina ... (vezi toată discuția)