avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita inainte de primirea raspunsului la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita inainte de primirea raspunsului la contestatie

Am un litigiu in instanta cu o firma de leasing auto. In acest litigiu am calitatea de reclamant . Am primit instiintare de executare silita si am facut contestatie. Desi nu am primit raspuns la contestatie, executorul s-a prezentat sa ridice vehiculul. Mentionez ca nu am primit o instiintare privind rezilierea contractului iar eu platesc in continuare ratele pentru care mi se emit facturi ( litigiul este legat de faptul ca la un moment dat mi s-au emis 6 facturi simultan cu termen de plata 2 zile apoi mi s-au executat garantiile - bilete la ordin)
Actiunea executorului este legala ? Poate sa ridice autovehiculul ?
Cel mai recent răspuns: IONITA SORIN COSTEL PFA , Evaluator de risc la securitate fizica 09:47, 30 Noiembrie 2011
Daca nu exista o hotarare definitiva si irevocabila de suspendare executare silita,actiunea desfasurata de BEJ este temeinica si legala
cat priveste actiunea executorului este legala atat timp cat executarea silita este incuvintata de catre instanta.
Cat priveste contstatia dvs la executare, trebuie sa asteptati un timp sa ajunga citatia cu termenul pentru a va prezenta in fata instantei.
Nu sunt nevoiti sa va trimita o instntare ca s-a reziliat contractul, este in avantajul lor sa va tina si sa emita facturi.Dvs ar trebui sa cereti rezilierea acestuia, a contractului.
Multumesc pentru raspuns, am inteles. Mi se pare insa ciudat sa se procedeze la executare prin intermediul unei firme de recuperari cu 5 zile inainte de termenul de pronuntare in chestiunea suspendarii... Daca se face executarea iar instanta aproba ulterior suspendarea executarii, autovehiculul trebuie returnat ? Firma de recuperare poate intarzaia acest lucru ?
daca se admite suspendarea executarii, sunt nevoiti sa va inapoieze masina
Nu am cunostinte juridice, insa instinctul imi spune ca ceva nu este in regula legat de graba firmei de recuperarari in privinta executarii ; mai sunt 4-5 zile pana se pronunta instanta ... Mentionez ca autovehiculul este aproape achitat si am anuntat firma de leasing ca doresc sa achit intreg contractul inclusiv eventualele majorari daca sunt justificate. Mi-au raspuns ca nu sunt interesati si sa ma adresez firmei de recuperari sau BEJ. Nici firma de recuperari nu este interesata sa achit contractul si nimeni nu vrea sa faca un calcul al datoriei mele. In cazul in care este facuta executarea acum, exista posibilitatea sa nu primesc autovehiculul inapoi chiar daca instanta se pronunta in favoarea mea ?

Alte discuții în legătură

Contestare la executarea silita stelarman stelarman Buna seara! am primit azi, prin posta, o copie dupa instiintarea trimisa catre unitatea in care lucrez prin care un bej solicita infiintarea popririi pe ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita Ionita Sorin Ionita Sorin Am fost executat silit de o firma de leasing - mi s-a ridicat un vehicul autoutilitar. Instanta a anulat executarea prin hotarare definitiva. Un expert numit ... (vezi toată discuția)
Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)