avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita inainte de primirea raspunsului la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita inainte de primirea raspunsului la contestatie

Am un litigiu in instanta cu o firma de leasing auto. In acest litigiu am calitatea de reclamant . Am primit instiintare de executare silita si am facut contestatie. Desi nu am primit raspuns la contestatie, executorul s-a prezentat sa ridice vehiculul. Mentionez ca nu am primit o instiintare privind rezilierea contractului iar eu platesc in continuare ratele pentru care mi se emit facturi ( litigiul este legat de faptul ca la un moment dat mi s-au emis 6 facturi simultan cu termen de plata 2 zile apoi mi s-au executat garantiile - bilete la ordin)
Actiunea executorului este legala ? Poate sa ridice autovehiculul ?
Cel mai recent răspuns: IONITA SORIN COSTEL PFA , Evaluator de risc la securitate fizica 09:47, 30 Noiembrie 2011
nu exista nici o posibilitate sa nu mai primiti masina inapoi daca se admite in favoarea dvs, pe langa asta luati legatura cu BEJ prin care V-au executat silit si discutati cu el/ea ca ati facut toate diligentele necesare pentru a plati masina.Sunt sigura ca veti ajunge la o intelegere cu BEJ, sau daca nu cu instanta.
Multumesc pentru bunavointa dvs. Ar mai fi doua aspecte ale acestui caz :
1. executarea s-a produs in prezenta executorului, reprezentantului firmei de recuperari , doi jandarmi,mai multe persoane aduse de executor si probabil vecinii de la ferestre :) Soferul masinii, care venise sa deschida masina a fost bruscat de reprezentantul firmei de recuperare, i s-a luat portofelulul, actele i-au fos imprastiate pe botul masinii, nu stiu ce cautau. Eu, ca proprietar nu m-am opus la executare, si tocmai ma apropiam de masina vorbind la telefon cu executorul despre actele care trebuie facute. Exista totusi niste limite de comportament stabilite de lege pentru persoanele care fac o executare ?
2. mi s-a pus poprire pe conturi in toate bancile pentru o suma despre care cred ca reprezinta cheltuieli de executare. Suma a fost retrasa de banca din contul meu, dar se pare ca tot nu pot face operatii bancare; functionara bancii spune ca persoana care a pus poprirea trebuie sa o ridice. Mentionez ca nu am fost notificat de nimeni nici inainte nici dupa impunerea popririi. Nu ar fi trebuit sa fiu instiintat despre aceasta actiune - cine a facut-o, de ce, cat dureaza poprirea? Am incercat sa sun executorul, dar nu mai raspude la telefon.
Intrebare cu caracter general - aceste practici nu sunt cumva cam drastice si abuzive ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare la executarea silita stelarman stelarman Buna seara! am primit azi, prin posta, o copie dupa instiintarea trimisa catre unitatea in care lucrez prin care un bej solicita infiintarea popririi pe ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita Ionita Sorin Ionita Sorin Am fost executat silit de o firma de leasing - mi s-a ridicat un vehicul autoutilitar. Instanta a anulat executarea prin hotarare definitiva. Un expert numit ... (vezi toată discuția)
Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)