avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont dupa predare masina leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont dupa predare masina leasing

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent
Iata despre ce este vorba : in Martie 2010 mi-a fost ridicata masina luata in leasing pt restana a 3 rate la leasing. Am predat masina in baza unui Proces Verbal .
Acum, am aflat cu stupoare ca mi s-a pus poprire pe conturi pt recuperarea diferentei de bani dintre suma datorata de mine si pretul vanzarii masinii, adica dublu. Si asta in conditiile in care am platit un avans de 20 %, am platit 3 ani leasingul.
Vin si va intreb :
1. E firesc si legal sa ma puna sa suport diferenta?
2. Nu a intrat in vigoare legea insolventei pt persoanele fizice?
3. Imi pot popri toate conturile deschise pe numele meu?
4 . Ce procent e legal sa mi se opreasca ? Pt ca presupun ca nu mi se ia salariul 100 % .

Va rog ajutati-ma ca sunt chiar disperata..:((:((:((
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cocollino , utilizator 17:10, 13 Noiembrie 2011
cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat, probabil ca este reglementat faptul ca dupa reposesia masinii firma de leasing va poate urmari pt diferenta de suma datorata pana la intreaga valoare a contractului;
da, pot fi urmarite toate conturile pe care le aveti, intrucat sursa banilor din conturi poate fi diferita de salariu;
salariul, daca exista o singura executare silita, poate fi urmarit pana la limita de 1/3
Cocollino a scris:

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent
Iata despre ce este vorba : in Martie 2010 mi-a fost ridicata masina luata in leasing pt restana a 3 rate la leasing. Am predat masina in baza unui Proces Verbal .
Acum, am aflat cu stupoare ca mi s-a pus poprire pe conturi pt recuperarea diferentei de bani dintre suma datorata de mine si pretul vanzarii masinii, adica dublu. Si asta in conditiile in care am platit un avans de 20 %, am platit 3 ani leasingul.
Vin si va intreb :
1. E firesc si legal sa ma puna sa suport diferenta?
2. Nu a intrat in vigoare legea insolventei pt persoanele fizice?
3. Imi pot popri toate conturile deschise pe numele meu?
4 . Ce procent e legal sa mi se opreasca ? Pt ca presupun ca nu mi se ia salariul 100 % .

Va rog ajutati-ma ca sunt chiar disperata..:((:((:((
Multumesc

Cititi contractul pe care l-ati semnat-este titlu executoriu.
Formulati contestatie la executare si contestati debitul daca apreciati ca in conformitate cu legislatia in vigoare, aplicabila spetei dvs., acesta nu este corect calculat/solicitat.

Se poate pune poprire doar pe 1/3 din salariu.
Ati citit cu atentie contractul de leasing?
Unele dintre ele au inserata o clauza cu privire la obligarea la plata in cazul incetarii inainte de termen a contractului.
Predarea auto nu inseamna neaparat ca ati scapat de plata ratelor pana la finalul contractului.
Am inteles asta, DAR ce se intampla cu conturile mele asociate creditului , respectiv cardului ? Daca depun rata aferenta creditului nu mi se ia automat la poprire? #-o
incercati sa vorbiti si cu executorul.
Sa dati un angajament in fata lui ca veti achita lunar suma de direct la el cu conditia de a va ridica poprirea. Poate merge.

Alte discuții în legătură

Contract leasing- recuperare suma datorata raluka raluka am incheiat un ctr. de leasing pe persoana fizica cu otp bank pentru achizitionarea unei masini. am platit din masina jumatate din suma. din cauza prob ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bet1 bet1 Doresc sa va intreb daca dupa ce am predat o masina cumparata in leasing pt care am achitat avans plus un an jumate de rate a cate 230 euro,este normal ca ... (vezi toată discuția)
Masina leasing tampau gabriela tampau gabriela Va rog mult sa ma ajutati in urmatoare problema : SC ... a luat o masina in leasing pe o perioada de 48 de luni .Au fost platite avansul si 44 de rate in suma ... (vezi toată discuția)