avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere imediat dupa terminarea concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere imediat dupa terminarea concediului de crestere al copilului.

Buna ziua,
pe data de 04.03.2009 baietelul meu implineste 2ani,am fost la servici pentru a ma interesa cum sta situatia si sa vedem de cand pot incepe serviciul.Am aflat cu stupoare ca nu voi mai avea servici,ca ma dau afara.Nu stiu sa va zic exact in ce fel se face desfacerea contractului de munca deoarece nu am discutat inca.Ma angajeaza luna martie deoarece eu am sa le restitui lor o datorie,imi fac salariu atat cat este datoria ,ca ei sa isi poata recupera suma ,dupa care din data de 01.04.2009 ma dau afara.
intrebarea mea este urmatoarea:au voie sa ma dea afara dupa terminarea concediului?ce perioada sunt obligati sa ma tina?pot sa lle cer despagubiri salariale?am dreptul la somaj?
Multumesc.
Dumneavoastra anuntati in scris angajatorul ca la data respectiva va inceteaza concediull de crestere a copilului si ca va intoarceti la munca. Pe perioada concediului CIM a fost suspendat.
Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile dumneavoastra, pe motiv de restructurare sau desfiintare loc de munca va poate concedia in baza art 65 alin1. In acest caz trebuie sa va acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare, salariu compensator si veti beneficia de somaj.
concret;
- dupa terminarea CIC angajatorul are obligatia sa va reprimeasca, dar nu are obligatia sa va si tina pe post
- daca face restructurari, reduceri de personal, va poate desface CIM cu motivatia "restrangerea activitatii", dar nici intr-un caz sa va dea afara pur si simplu
- daca nu va dati demisia si nu iesiti cu acordul partilor, aveti drept la somaj.
- sa va intelegeti sa va dea afara cu motivul "restrangerea activitatii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca george angheloiu george angheloiu Buna ziua ! lucrez la o companie multinationala de 12 ani pe functia de sef depozit ( din 1997 ) si in urma cu un an si jumatate am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Somaj dorina78 dorina78 pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic raisa0910 raisa0910 buna seara se poate intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului? multumesc (vezi toată discuția)