avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dovada permis art 86/2
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dovada permis art 86/2

dupa noul regulament rutier (art 111) se poate prelungi de catre tribunal dovada (fara drept de circulatie) eliberata pentru conducere conducere cu permisul suspendat(art 86/2 oug 195/2002) ???????????? deci dovada desi este fara drept de circulatie., al 6 din art 111 prevede ca se poate prelungi. cum pot motiva judecarorului cererea de prelungire??? multumesc anticipat..„Art. 111. — (1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3) si (5); al (6)#-o La cererea titularului permisului de conducere retinut in conditiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulatie, cu cate cel mult 30 de zile, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmaririi penale sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Modul de solutionare a cererii de prelungire a dreptului de circulatie se comunica si sefului politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta.
c) la savarsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) si in situatia prevazuta la art. 115 alin. (1);
d) cand titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) cand prezinta modificari, stersaturi sau adaugari ori este deteriorat;
f) cand se afla in mod nejustificat asupra altei persoane;
g) cand perioada de valabilitate a expirat. Chiar nimeni nu stie???
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
sebannu 1, utilizator
Se poate solicita prelungirea dreptului de circulatie doar in situatia in care dovada este cu drept de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din oug nr. 195/2002 onu84 onu84 Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului ... (vezi toată discuția)
Accident rutier parte vinovata b_george b_george Salut ! Am si eu cateva intrebari cu privire la un accident rutier : acum 1,8 ani am avut un accident rutier in urma caruia o persoana si`a pierdut viata :( ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razzu razzu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)