Buna ziua.Doresc sa stiu in cazul unei executari silite sau a unei popriri pe salariu , cat la % mi se retrage din suma bagata de angajator?Se poate sa mi se ia tot salariul?Din cate stiu eu nu este legala treaba asta , insa astept un raspuns de la cineva care stie despre ce este vorba.Multumesc.
In baza unei hotarari judecatoresti se poate dispune poprire pe 1/3 salariu
Daca exista de recuperat mai multe debite sa poate dispune poprire pe maximum 1/2 din salariu
Multumesc pentru raspuns.Inca un lucru.Am primit amenintari de la asa zisa firma de recuperare ( nu vreau sa dau nume ) , precum ca nu o sa ma dea in judecata , ci o sa imi faca poprire ( executare silita ).... ca asa vor ei...Ceea ce mi se pare un abuz.
Contractul de credit constituie titlu executoriu, executorul doar cere la instanta incuviintare pt executarea silita (se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor), cu cererea aprobata va infiinteaza poprire pe salariu fara somatie. Nu instanta decide asupra cuantumului, daca e vb de un singur creditor, poprirea pe salariu va fi de 1/3.
Problema apare ca restul salariului ii primiti in cont bancar.. ori contul va fi blocat si el. Daca se intampla asta, mergeti la executor , faceti dovada ca ce e in cont e salariul ramas si dansul face adresa catre banca pt deblocarea contului.
Poate reusiti sa vb cu angajatorul ca diferenta de salariu sa o incasati de la casieria unitatii, nu prin banca.