avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Stabilirea masei succesorale. Cont bancar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Stabilirea masei succesorale. Cont bancar al defunctului la o institutie neprecizata.

Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cum pot afla la ce banca are cont tatal meu, care a decedat, eu fiind singurul mostenitor? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:48, 11 Martie 2013
Buna seara,
Banuiesc ca singurul mijloc este sa obtineti mai intai un certificat de mostenitor si apoi sa adresati cate o cerere tuturor bancilor pe care le avea tatal dv. in apropierea locuintei sau in locurile unde mergea cel mai des in care sa solicitati, in calitate de mostenitor, sa vi se comunice daca are deschis un cont la banca X. Apoi, daca raspunsul este afirmativ, treceti contul pe numele d-voastra.
daca nu cunoasteti banca unde a avut cont, de acest lucru se ocupa notarul unde veti deschide succesiunea. bancile nu dau informatii despre conturile persoanelor fizice chiar daca solicitarea vine din partea membrilor familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont banci michirec michirec Tatal meu a decedat de curand;a fost foarte secretos cu banii care ii avea la banca, s-a gasit in casa dupa decesul sau ,doar un singur extras de cont de la o ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor!? profagabi profagabi buna ziua, situatia mea este urmatoarea: tatal meu a murit anul trecut in iunie, eu sunt singurul si unicul mostenitor si banuiesc ca ar fi avut conturi la mai ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire sot supravietuitor vladion2005 vladion2005 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o problema mai complicata. Mama a decedat si urmeaza sa facem succesiunea, eu, fratele meu si tatal nostru. Masa ... (vezi toată discuția)