Am avut o datorie mare la intretinere pe care am achitat-o dar am ramas cu penalizari la fel de mari.Mentionez inca o data ca intretinerea propriu zisa e achitata integral la zi.
Penalizarile inca nu am reusit sa le achit.Pot fi dat in judecata de asociatie pentru aceste penalizari?
Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit
Sa completam cu cateva informatii: daca dvs. continuati sa achitati la zi cheltuielile de intretinere, valoarea debitului la penalizari nu mai poate sa creasca. In al doi-lea rand, puteti incheia cu as. prop. un angajament de reesalonare a platilor debitului la penalizari (aici va orientati cat puteti sa achitati), astfel ca la fiecare plata a intretinerii, achitati si o suma - pe care ati negociat-o in angajament, pentru diminuarea penalizarilor. Noi avem cativa proprietari in aceasta situatie, achita constant sume ”rotunde” de 20-30-50 lei din penalizari si in acest fel asociatia a renuntat la chemarea in judecata...
Perioada penalizarilor care este? Sigur nu v-a incasat si penalitatile? Am vazut cazuri cand se incasau si apoi se spunea ca nu s-au incasat ,pentru ca penalizarile intra in cotele de intretinere si exista posibilitatea ca dv intr-o luna sa fi avut intretinerea 200 de lei plus penalizarea 5 total general luna x 205 lei .Si atunci daca ati venit si ati achitat acum sa presupunem 205 lei pt luna x trebuiau sa scada si cei 5 lei la penalizari.(desigur penalizarile pentru acea luna este posibil sa fi crescut pana cand ati achitat dv dar macar 5 lei trebuiau scazuti)TRebuie sa vedeti daca au scazut acele penalizari si cat au mai ramas pentru fiecare luna in curs
Restanta intretinere
antonyc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt
Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)