avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Angajare personal in SRL - opozitie asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Angajare personal in SRL - opozitie asociat

Suntem doi asociati/administratori cu drepturi egale (50%) la o firma , daca unul vrea sa angajeze o anumita persoana X iar celalalt nu vrea sub nici o forma cum se poate solutiona aceasta problema?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Dochian , utilizator 23:20, 11 Martie 2013
Trebuie sa stabiliti prin hotarare AGA cum se iau deciziile.
Insa avand in vedere ca sunteti doar doi asociati, probabil ca veti ajunge la concluzia ca hotararile se pot lua doar in unanimitate.
Prerogativa de a angaja este a administratorului societatii, daca in actul constitutiv nu se dispune altfel. Daca ambii sunteti administratori si ati hotarat sa conduceti societatea impreuna este nevoie de unanimitate. Daca ati hotarat sa administrati separat, puterile fiecarui administrator fiind clar delimitate, va putea hotari administratorul abilitat in acest sens.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului si pentru informatiile oferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din s.r.l. cipoinan2004 cipoinan2004 am si eu o problema ,am un srl cu doi asociati ,eu am 30% respectiv 70%,in calitate de administratori amandoi.vreau sa ies din firma si celalalt asociat nu ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde masina firmei fara acordul asociatului? m_m m_m Buna ziua, Sunt asociat cu o persoana intr-un SRL, fiecare detinand 50%. Cealalta persoana este si administrator. Acesta a vandut masina firmei fara ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri asociati stelach stelach Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -un SRL, cu 2 asociati, care au parti sociale egale in capitalul social(50/50%) -conform actului constitutiv, conducerea ... (vezi toată discuția)