avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate dizolvata-restante la buget-Hotarare ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate dizolvata-restante la buget-Hotarare definitiva pentru executare fost administrator-unic asociat

Am sechestru pe apartament pentru o datorie rezultata in urma dizolvarii, falimentului societatii la care am fost asociat unic. Hotararea este definitiva. Ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters284295 , utilizator 23:34, 11 Martie 2013
Este destul de grav. In principiu ar trebui sa platiti datoriile.

Probabil ati fost in situatia definita de LEGEA Nr. 314 din 18 iunie 2001 pentru reglementarea situatiei unor societati comerciale.
Art. 6
(2) Asociatul unic al societatilor comerciale prevazute la alin. (1) raspunde nelimitat si solidar pentru obligatiile sociale ale societatii comerciale dizolvate de drept.

Luati totusi legatura cu un avocat pe drept comercial sa vada hartiile dvoastra.
De la distanta nu se vad prea multe sanse de rezolvare.
Probabil a fost atrasa raspunderea persoanei care a cauzat starea de faliment a societatii in conformitate cu art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa aiba si calitatea de practician in insolventa, sa vedeti ce se mai poate face...Nu cred ca cineva poate sa va dea un raspuns concret la problema dvs. cat timp nu are toate datele.
este imposibil, nu am venituri de nici un fel. As putea sa deschid un proces pentru a incerca sa dovedesc ca societatea nu a ajuns in situatia de dizolvare-faliment din reaua credinta a mea? pentru ca cinstit fiind, asta este adevarul. Suma de plata este de 10 ori mai mare decat obligatiile ramase restante la momentul deschiderii procedurii.
Imobilul este cumparat impreuna cu concubina mea. Este posibila executarea?
Daca exista o sentinta judecatoreasca irevocabila in acest sens, din pacate, da.
va rog raspunsuri in masura in care se poate, tinand cont ca esentialul este acesta.

Alte discuții în legătură

Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Firma radiata -art.5(3) din l314/2001 - cu proprietati imobile dariux dariux Buna seara, Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, ... (vezi toată discuția)
Re deschidere srl plus procedura de insolventa bigpaulie bigpaulie Buna ziua , Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre ... (vezi toată discuția)