avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

Bun ziua,

In Octombrie 2011 in urma unui act aditional,mi-a fost marit salarul brut de la 900 lei la 1200.In urma cu cateva zile,un coleg mi-a spus ca nu mi-a fost dat pe revisal marirea de salar.Mentionez ca,mie mi-a fost calculat salarul la un venit brut de 1200,am un venit net de 878.Va rog sa-mi spuneti daca m-a afectat acest fapt.

Multumesc,
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ulma , utilizator 07:07, 13 Martie 2013
Poate colegul v-a informat gresit.
Oricum, daca salariul nou a fost trecut pe statul de plata, nu va afecteaza cu nimic, pentru ca toate impozitele si contributiile au fost platite la nivelul salariului de 1200.
Ceea ce spuneti dvs afecteaza doar angajatorul ... netransmiterea in termen a modicarilor aduse c.i.m. in REVISAL constituie contraventie sanctionata cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei de catre ITM.
Multumesc pentru raspuns,n-am fost informata gresit mi-a si demonstrat acest fapt,ma intreb daca ma afecteaza la calculul pensiei.
Cu stima.
La calculul pensiei va afecteaza daca in declaratiile depuse nu figurati cu salariul de 1200 lei ...in acest sens, puteti merge la Casa de pensii si solicitati eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare .. acolo se poate verifica ce venit v-a fost trecut ...
Multumesc pentru raspuns,
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional - marire salar , neinregistrat in revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita . BFlor BFlor Buna ziua, In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe ... (vezi toată discuția)
Penalizare la salariu mai mare de 10% Camelia.c Camelia.c Buna ziua. Exista vreo posibilitate ca un angajat sa fie penalizat cu mai mult de 10% din salariu pe o perioada de 3 luni? Cel putin asta e maximul din codul ... (vezi toată discuția)
Amenda revisal adiana adiana Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de revisal. Am uitat sa transmit in revisal un salariat cu o zi ... (vezi toată discuția)