avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie vs. 1 luna de ccc pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie vs. 1 luna de ccc pentru celalalt parinte

Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil (am optat pentru 1 an) intre 23 mai 2012 - 18 feb 2013. Am depus cererea pentru stimulentul de insertie si am depus decizia de incepere a activitatii la autoritatea competenta din Prahova (acolo am domiciliul). Sotul a ales sa nu isi ia acea luna de ccc - ni s-a spus ca este facultativa, dar eu trebuie sa ma intorc la serviciu cu o luna inainte de a implini copilul 1 an - copilul implineste 1 an pe 21 martie 2013. Acum, mi s-a spus ca nu o sa primesc stimulentul de insertie pentru luna feb- martie pentru ca tatal a decis sa nu stea acasa. Eu nu am gasit nimic in lege care sa specifice acest lucru si mi se pare ca este in dezacord cu insasi ideea de stimulent de insertie. Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc, Alina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:21, 3 Iunie 2013
buna. deocamdata nu mi s-a raspuns de la anps@prestatiisociale.ro. le-am trimis astazi un reminder. promit sa va impartasesc raspunsul primit de la ei. bafta si sanatate
buli:

1. Raspunsul dat preopinentului dvs. se potriveste si pentru dvs.

2. Va recomand si dvs. sa puneti intrebarea la ANPIS, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie, pe e-mail la: anps@prestatiisociale.ro


AlinaSilvas:

1. Daca intarzie cu raspunsul inseamna ca au fost prinsi in dificultate de intrebarea dvs.

2. Abia astept sa vad si eu ce raspuns va trimite ANPIS!
Am trimis si eu o solicitare de informatii si astept raspunsul.
o sa-l postez de indata ce il primesc.

multumesc!
Raspuns ANPIS: Stimulentul de insertie se va suspenda pentru o luna de zile, cea in care celalant parinte ar fi trebuit sa beneficieze de propria perioada de concediu, in cazul dumneavoastra va fi luna a 12, urmand ca plata sa fie reluata dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an in cazul optiunii concediului cresterea copilului pana la implinirea varstei de un an.
Mi se pare total ilogic... dar se pare ca asta e metoda de aplicare. Romania

Multumesc frumos
1. Inseamna ca se aplica ce v-am redat eu mai inainte din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art.12
...
(6) In cazul in care persoana indreptatita care a solicitat concediul prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b) din ordonanta de urgenta realizeaza venituri profesionale inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, stimulentul de insertie se va acorda numai dupa implinirea de catre copil a varstei de un an.
...

2. Si mie mi se pare putin aiurea sa nu platesti, tu, stat, stimulentul de insertie (de 500 lei) in locul unei indemnizatii care poate ajunge pana la 3400 lei.

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie - concediu paternal irinao irinao Buna ziua. Nu am reusit sa identific in forum raspunsul la urmatoarea intrebare. Imi cer scuze daca se repeta. In cazul in care parintele aflat in CCC revine ... (vezi toată discuția)