avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie minor in strainatate

Buna ziua,am un copil de 3 ani din afara casatoriei.
Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,baietelul mi-a fost incredintat mie.
Doresc sa merg la vara in Bulgaria.Va rog sa-mi spuneti ;
-daca aceasta hotarare trebuie tradusa,ptr. a fi prezentata la vama .Daca da,in ce limba?bulgara sau una de circulatie internationala?
- ce stampile,timbre,vize trebuie sa fie pe aceasta hotarare.Mentionez ca de pe hotararea pe care o am lipseste semnatura judecatorului,motivandu-se faptul ca acestea ar putea fi "falsificata".Este in regula? E normala aceasta lipsa de semnatura.?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:41, 13 Martie 2013
Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,baietelul mi-a fost incredintat mie.
Doresc sa merg la vara in Bulgaria.


Hotararea judecatoreasca , definitiva si irevocabila fiind , e suficienta pentru a parasi tara reprezentantul legal impreuna cu minorul.(minorul va avea , de asemenea, pasaport).

-daca aceasta hotarare trebuie tradusa,ptr. a fi prezentata la vama .Daca da,in ce limba?bulgara sau una de circulatie internationala?


Nu este necesara traducerea hotararii judecatoresti.


Art. 30. - Legea 248/2005- privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
.............................................................
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.


Succes.

Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1.Nu este necesara traducerea hotararii, intrucat aceasta va este solicitata la iesirea din tara.
2.Daca aveti o hotararea prin care minorul v-a fost incredintat pe vechea legislatie ( codul familiei), atunci la iesirea din tara aveti nevoie de hotararea respectiva legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor.
3.Da, este firesc sa nu existe semnatura judecatorului pe hotarare.
Hotararile se redacteaza in 2 exemplare originale si numai acestea se semneaza de catre judecator si grefier
Un exemplar se ataseaza cauzei, iar celalalt se depune spre conservare la mapa de hotarari ale instantei.
Partile primesc copii ale hotararii, prin urmare acestea nu se semneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
O intrebare.. anescumaria anescumaria Buna ziua, azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)