avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda rovigneta camion
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda rovigneta camion

Presupunem situatia in care, in urma cu doua saptamani, un camion a circulat fara rovigneta si a fost filmat de camera mobila.
Precizari:
-camionul transporta lemn pe o raza de max. 50 km distanta de sediu.
-ruta lui cuprindea doar 2 km din drumul national, incluzand si portiunea pe care era amplasata camera, camionul urmand a cobori pe drum comunal si apoi forestier.
-dupa ce a trecut de camera, soferul a intors, a trecut din nou pe langa camera si, in decurs de max. 30 minute, a achizitionat o rovinieta valabila pentru acea zi
-a trecut din nou pe langa camera si si-a continuat cursa
-inainte de inceperea drumului national secundar, nu exista nici un indicator care precizeaza ca este obligatorie rovigneta
-societatea si-a schimbat, la inceputul lunii februarie, sediul social si a radiat de la primaria fostului sediu camionul, dar nu a facut inca demersurile necesare pentru inscriere la noua primarie, nici n-a schimbat talonul inca.
Intrebari:
1. Amenda fiind iminenta, cum e corect sa fie ea aplicata: dupa masa totala maxima autorizata sau se va tine seama ca masina nu a avut remorca (sunt doua categorii F sau E)
2. Sunt sanse ca amenda sa ajunga la vechiul sediu, unde locuieste fostul actionar sau administrator. Este indicat ca acesta sa ia la cunostinta sau sa refuze primirea, care var. ar avantaja societatea la o eventuala contestatie?
3. Este indicata plata amenzii si apoi contestarea PV, sau plata inseamna recunoasterea vinovatiei?
4. Stiu ca valabilitatea rovinietei incepe cu ora 00:00 a primei zile din perioada de valabilitatea, iar daca aceasta zi este chiar ziua achizitiei, de la ora la care s-a achizitionat. Intrebarea e daca ma pot lega de un eventual decalaj intre ceasuri, avand in vedere ca e vb de max. 30 minute.
5. Inca se mai castiga plangerile contraventionale bazate pe semnatura electronica, sau si-a schimbat CNADR-ul tactica...
Scuze pentru atatea intrebari, sper sa aveti rabdare cu mine...:sorry:
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
marap, utilizator

Alte discuții în legătură

Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Rovinieta. cipriannicolae cipriannicolae Am uitat sa platesc rovinieta si am trecut pe sub o camera de supraveghere, apoi am oprit dupa aceasta si in decurs de maxim 15 min am platit rovinieta ... (vezi toată discuția)
Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)