avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala? actiune in instanta pe codul civil?? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala? actiune in instanta pe codul civil?? ce solutie am ??/

Buna ziua,

De cativa ani, 4-5, o femeie care a facut un copil cu sotul meu, telefoneaza, trimite mesaje, mailuri, mie si sotului meu, cu continut denigrator la adresa mea, chiar si a lui, insultator, cu instigare la divort, cu amenintarea ca aduce politia la noi acasa, jignitor, umilitor, degradant...
Ignoram, nu i-am raspuns de mai bine de trei ani la nici un apel, la nici un mesaj.
Scot telefonul fix din priza, cand incepe sa sune ea, sotul meu a setat telefonul mobil sa respinga mesajele de la ea si sa nu sune cand este apelat de ea sau de nr necunoscut.
AM salvat mesajele, sunt sute, daca s-ar solicita listingul apelurilor ei, al mesajelor trimise se poate demonstra ca este adevarat ceea ce sustin.
Va rog, mi-e teama, tresar de cate ori suna telefonul ori primesc un mesaj.
Am rude care vor sa vorbeasca cu noi, nu o pot face mereu pt ca sunt neovita sa orpesc telefoanele. Traiesc un cosmar ce pare ca nu se mai termina. Uneori trebuie sa iau ceva sa ma linistesc, simt ca imi sare inima din piept, de stres.
Ce demersuri legale se pot face? Cui trebuie sa ma adresez? Cine si in ce fel o poate impiedica sa ne mai hartuiasca, deranjeze?
Primeste regulat pensia alimentara.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:23, 12 Martie 2013
Dacă în conţinutul mesajelor exista expresii denigratoare, calomniatoare, ati fost jignita, etc va puteţi adresa instantei civile, nu se,atrage răspunderea penala actualmente pentru calomnie, insulta, solicitaţi daune morale pt acest calvar prin care treceţi, încă odată în fata instantei civile
Sesizati instanta de judecata.
Sa sesizeze cu ce? cat se acorda despagubiri in instantele noastre civile?

Eu nu inteleg cum puteti ignora ca exista un copil al sotului dv. Mai exact, cum poate sotul ignora si de ce anume. Aceasta femeie vrea sa nu fie ignorata poate, ea sau copilul. Daca ignoratul nu a functionat, incercati altfel.

Poate sunt mai impaciuitoare de fel, dar va recomand sa discutati cu un psiholog sa vedeti cum sa tratati aceste iesiri ale doamnei, ce variante sunt. Totusi, exista un copil, cine stie el prin ce-o trece, sarmanul... sotul dv. nu se intreaba?
Apoi, o iau pe calea clasica, e treaba lui sa ia atitudine, ca e fapta lui, el ce face?

Sincer, e dificil sa schimbati ceva dupa ce ati fost atata timp pasivi; e dificil pentru ca se iese greu din pasivitate, pentru ca agresorul va intelege foarte tarziu ca nu i se mai admite si pentru ca, de regula, cel ce incepe demersuri inceteaza repede.
Ar trebui intai sa vedeti exact ce doriti, sa vedeti cat cost de timp, nervi si bani e si apoi sa decideti calea de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere insulta si calomnie Alina9999 Alina9999 Buna ziua, de curand am avut o discutiecu un fost angajator care m.a acuzat de niste fapte pe care nu le poate dovedi, m.a ameninta ca sotia sa lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin telefon aiduta aiduta cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil? (vezi toată discuția)
Discutii juridice Dumitru Suceava Dumitru Suceava Dreptul familiei. In urma divortului am primit custodia fetei minore ( 9 ani ), situatie cu care, probabil, fosta sotie nu se poate impaca. Drept urmare, imi ... (vezi toată discuția)