avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu minim de la 1 feb. 2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu minim de la 1 feb. 2013

Daca de la 1 februarie 2013 s-a facut salariul minim pe economie de 750 lei, eu fiind in concediu medical de la 1 februarie (cod 01) si de pe 16 februarie sunt in concediu prenatal (cod 08), se poate ca sa-mi fi marit si mie salariul (mentionez ca am salariul minim pt. studii superioare, adica 1400 lei)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 12 Martie 2013
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Prin urmare, obligatia de majorare a salariului subzista numai in cazul celor care au salariul minim sub 750 lei , nu si pentru ceilalti.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare mirio mirio Buna ziua. Am si eu o intrebare. Lucrez intr un centru medical. De la 01 februarie 2013 cat va trebui sa fie salariul minim pentru cei cu studii superioare? ... (vezi toată discuția)
Coeficient ierarhizare mihaelahory mihaelahory Buna ziua, daca de la 1 feb salariu min este de 750 lei, se mai calculeaza coeficienti de ierarhizare, am un angajat cu studii superioare si vreau sa stiu cat ... (vezi toată discuția)
Salariul minim rbtm rbtm Salariul minim a crescut la 750 ron de la 1 februarie. Coeficientii, functie de studii, se aplica in continuare? Adica, salariul unui absolvent de facultate ... (vezi toată discuția)