Am si eu cateva intrebari... care este procedura de chemare in instanta ptr un proces de recunosterea copilui de comun acord fara ca instanta sa mai ceara testul Adn din moment ce tatal este de acord sa il recunoasca shi cum se face schimbarea certificatului de nastere a copilului ... ?Multumesc anticpat
dar va purta numele tatalui doar la rubrica tata .... din cate mi`a spus avocatul care vrea sa se ocupe de acest caz ...ca trebuie sa deschida proces ca fata sa beneficieze de incuviintzarea purtarii numelui tatalui ei .....
Da recunoasterea la starea civila are ca efect trecerea numelui tatalui in certificat la rubrica tata. Pentru ca minorul sa poarte si numele de familie a tatalui atunci trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de incuviintare purtare nume.
Corect!
Recunoasterea filiatiei de catre tatal biologic este una si incuviintarea purtarii numelui tatalui este alta.
Priam implica o procedura administrativa, fie in fata ofiterului de Stare civila din cadrul Primariei la care a fost inregistrata nasterea copilului, recunoastere ce va conduce la modificarea certificatului de nastere al copilului in sensul ca la rubrica tatal copilului, in locul liniutei, va aparea tatal care l-a recunoscut.
Apoi, pe calea unei actiuni judecatoresti de incuviintare a purtarii numelui tatalui de catre copil, se va rezolva si acest aspect, in baza hotararii ce se va pronunta, Oficiul de Stare Civila urmand a face modificarea in certificatul de nastere al copilului.
Mai ieftin ar fi sa va casatoriti cu tatal copilului care l-a recunoscut si astfel ati rezolvat problema fara alte costuri. ;)