buna ziua,
As dori sa stiu daca si in ce conditii sunt permise imtrumuturile intre doua societati comerciale romane. Speta este urmatoarea:
societatea X doreste sa presteze un imprumut in euro catre societatea Y, pe o perioada de 3 ani, cu o rata lunara de ... euro si o dobanda de 6%. Precizez faptul ca administratorul si unicul asociat al societatii care presteaza imprumutul este asociat si in societatea care i-a imprumutul.
Imprumuturile se pot face si in lei si in euro? Inca nu ne-am decis in e moneda se va face imprumutul. Procentul de dobanda depinde de dobanda de referinta a BNR? Am inteles ca nu trebuie depasit acest procent, care in momentul de fata este de 5,25% la lei, si nu stiu daca se aplica si la imprumuturile in euro?
O societate comerciala poate imprumuta bani altei societati, doar daca are in obiectul de activitate: activitati de creditare. In general acest obiect de activitate este aprobat numai pentru institutiile financiare.
Interesati-va la Registrul comertului daca va aproba sa introduceti aceasta activitate in obiectul de activitate.