avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumuturile intre societati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumuturile intre societati

buna ziua,
As dori sa stiu daca si in ce conditii sunt permise imtrumuturile intre doua societati comerciale romane. Speta este urmatoarea:
societatea X doreste sa presteze un imprumut in euro catre societatea Y, pe o perioada de 3 ani, cu o rata lunara de ... euro si o dobanda de 6%. Precizez faptul ca administratorul si unicul asociat al societatii care presteaza imprumutul este asociat si in societatea care i-a imprumutul.
Imprumuturile se pot face si in lei si in euro? Inca nu ne-am decis in e moneda se va face imprumutul. Procentul de dobanda depinde de dobanda de referinta a BNR? Am inteles ca nu trebuie depasit acest procent, care in momentul de fata este de 5,25% la lei, si nu stiu daca se aplica si la imprumuturile in euro?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 20:41, 12 Martie 2013
O societate comerciala poate imprumuta bani altei societati, doar daca are in obiectul de activitate: activitati de creditare. In general acest obiect de activitate este aprobat numai pentru institutiile financiare.
Interesati-va la Registrul comertului daca va aproba sa introduceti aceasta activitate in obiectul de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Poatesc x srl credita firma y srl, la care e asociat? Bogdan Frunza Bogdan Frunza Buna ziua, dragii mei! sc x srl din romania e asociat la sc y srl din rep. moldova. Poate sc x srl din romania sa imprumute sc y din rep moldova pe modelul ... (vezi toată discuția)
Imprumut actionar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cunoaste cineva o prevedere legala prin care un actionar poate fi imprumutat de firma cu o suma de pana la 5000 euro pana la ridicarea dividendelor?eu recunosc ... (vezi toată discuția)