avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuat sau imi pastrez acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuat sau imi pastrez acoperis

tata decedeaza 1988. i-mi pastrez partea mea. mama cedeaza sorei mele partea ei. sora mea vrea sa ma evacueze. nu am alt acoperis. intrebarea mea este. in ce situate poate sa ma scoata din mostenirea ce am pastrato de la tata.? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 21:04, 12 Martie 2013
Pai, daca imobilul a fost bun comun, atunci mama dumneavoastra in calitate de sot supravietuitor a mostenit 1/2 din total + 1/4 din partea sotului, iar dumneavoastra ati impartit in mod egal cu sora 3/4 din partea tatalui. Acum, mama dumneavoastra cum a cedat partea ei ? prin contract de vanzare cumparare sau prin donatie? Oricum, in orice situatie tot mosteniti ceva. Nu va poate evacua pentru ca avem de a face cu o proprietate comuna pe cote parti iar dumneavoastra detineti o anumita cota din acel imobil.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Am uitat sa va disec mostenirea :P :

Mama: 10/16
Sora: 3/16
Dragos: 3/16

Daca mama cedeaza avem:

Sora: 13/16
Dragos: 3/16

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apartament D_Adrian02 D_Adrian02 Buna ziua , locuiesc intr-un apartament cu 4 camere impreuna cu mama si fratele meu , tatal meu a decedat acum cateva zile ( apartamentul este cumparat de ... (vezi toată discuția)