avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT- SE POATE???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT- SE POATE???

Sotia a inaintat la Judecatorie divortul, avand prima infatisare peste doua saptamani.In acest timp cei doi au hotarat sa se impece.Se poate ca la prima infatisare, sa anuleze actiunea de divort, prin impacarea partilor????Va rog un sfat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 11:35, 20 Februarie 2009
Se poate.
Nu trebuie sa anuleze actiunea, se poate renunta la cerere. Judecatorul era obligat oricum sa staruie in impacarea partilor. Se poate si sa nu va prezentati si in cazul in care niciuna dintre parti nu a cerut judecarea in lipsa procesul se va suspenda. Daca niciuna dintre parti nu va mai face o cerere de repunere pe rol timp de un an, va interveni perimarea de drept. O viata fericita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)
Divort suspendat,repunere ivascudorudoru ivascudorudoru Sotia mea a inaintat actiune de divort,dar la a treia infatisare,de comun acord s-a cerut suspendarea.Intrebarea mea este urmatoarea: Eu pot deschide ... (vezi toată discuția)
Divort cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In primul rand sunt in divort cu sotul meu ....am avea prima infratisare pe data de 07.12...discutand ... (vezi toată discuția)