avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna ziua,
M-am casatorit de aproape doi ani cu un cetatean american.Din prima casatorie am o fata care poarta numele tatalui ei.Eu si actualul meu sot dorim sa schimbam numele fetei din prima casatorie cu numele sotului.Fostul sot are doar drept de vizita a fetei.Avand in vedere ca acum locuiesc in SUA cum as putea sa procedez pentru schimbarea numelui ei.Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:44, 13 Martie 2013
Nu este posibila schimbarea numelui minorei in conditiile date. Dupa divort ambii parinti au in continuare drepturi si obligatii fata de copil, deciziile majore (cum este cea dorita de Dvs) urmand a se lua numai in comun.
In caz de neintelegere va puteti adresa instantei de judecata insa din ce relatati nu exista motive de admitere a unei astfel de cereri.
Daca tatal fetei ar fi de acord, ati putea schimba numele pe cale administrativa daca dovediti un motiv temeinic.
Mie nu mi se care corect ca fata sa poarte numele sotului dvs si in cazul unui divort al dvs, copilul sa ramana cu acest nume pana se va casatori la randul ei.
Poate ar trebui sa mai asteptati niste ani, sa aleaga fata.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Da' copilul ce parere are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume PRO7 PRO7 Buna ziua! Subiect:vrem sa schimbam numele de Familie al fetitei noastre! Noi avem nume românesc (POPESCU) ,suntem căsătoriți de doi ani si fetița ... (vezi toată discuția)
Copilul meu nu mai vrea numele tatalui donisa donisa dupa divort am revenit la numele de fata,insa ma confrunt cu o problema.Fostul meu sot desi a fost obligat la plata pensiei ,nu are de unde plati ca a ramas ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)