avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... subinchiriere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

subinchiriere

stau cu chirie si as vrea sa subinchiriez o camera din 2
As vrea sa stiu
1) daca se poate si ce trebuie sa fac ca sa fiu in legalitate?
Contract la circa financiara?
cat o fi impozitul pt asa ceva?

2)daca inchiriez in regim hotelier (cu ziua sau cu ora)
pot fi luat la intrebari de politie pt favorizarea prostitutiei?
asa m-a speriat cineva
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:50, 13 Martie 2013
Mai întâi de toate trebuie să aveţi acordul expres al proprietarului pentru a putea subînchiria spaţiul pe care îl deţineţi în folosinţă. Acordul expres trebuie să fie materializat în contractul de închiriere pe care îl aveţi încheiat cu proprietarul.
Dacă aveţi acordul, puteţi încheia contract de subînchiriere pe care aveţi obligaţia să îl înregistraţi la organul fiscal pentru a se putea aplica impozit pe veniturile realizate din subînchiriere.
În opinia mea, ca persoană fizică, nu puteţi închiria în regim hotelier, pentru aceasta trebuie să vă constituiţi într-o formă de activitate comercială cu acest profil de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere spatiu Detail Detail Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pe care ulterior sa-l subinchiriez la 5-6 persoane pentru a vinde accesorii handemade, haine vintage, lucruri ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu ioanaep ioanaep Buna ziua, se poate inchiria un spatiu de la o persoana fizica , iar persoana juridica care inchiriaza spatiul, la randul ei sa il inchirieze mai departe la ... (vezi toată discuția)