avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere mijloc transport de la fisc
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere mijloc transport de la fisc

Buna ziua! Am o dilema privind radierea fiscala a unui mijloc de transport. Am facut o declaratie notariala pe propria raspundere care cuprinde datele de identificare a mijlocului de transport si vestitul pasaj "este depozitata la domiciliul meu si dezmembrata in vederea folosirii pieselor recuperabile, ca urmare nu se mai afla în conditii de utilizare si circulatie pe drumurile publice urmand a fi radiata din circulatie şi din evidentele fiscale" cunoscand consecintele penale ale unei declaratii nesincere prevazute de ART 292 COD PENAL." Conform normelor de aplicare a art.264 cod fiscal la art.122 aliniatul 1 si 2 scoaterea de la impozit se poate face si daca mijlocul de transport este impropriu indeplinirii functiilor pentru care a fost . Se poare radia de la Primarie in acest fel pentru ca cei de la primarie spun ca da, dar nu vreau sa ma trezesc mai tarziu ca am de plata din urma?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: zumzarel , utilizator 10:03, 15 Martie 2013
Sigur ca se poate scoate de la baza de impozitare pe baza declaratiei pe propria raspundere.

:offtopic:Am rugamintea ca pe viitor sa nu mai folositi scrierea cu majuscule in topicuri, deoarece contravine Regulamentului de postare.
Va multumesc.
Va multumesc !
zumzarel a scris:

vestitul pasaj "este depozitata la domiciliul meu si dezmembrata in vederea folosirii pieselor recuperabile, ca urmare nu se mai afla în conditii de utilizare si circulatie pe drumurile publice urmand a fi radiata din circulatie şi din evidentele fiscale

Se poare radia de la Primarie in acest fel pentru ca cei de la primarie spun ca da, dar nu vreau sa ma trezesc mai tarziu ca am de plata din urma?

Datorita faimosului pasaj, la impozite si taxe se interpreteaza ca masina exista fizic, deci nu poate fi radiata, in schimb la politie veti putea cu declaratia data la notar sa o radiati la cerere, art.6 din OUG. 189/2005. Dar, ajungem de unde am plecat pt ca la impozite si taxe nu se radiaza in baza art.6, deoarece masina exista fizic.

Cum va sfatuiesc eu, tinand cont ca dvs vreti doar piesele de schimb de la acel auto, mergeti duceti carcasa masini la dezmembrari, veti primi o adeverinta in baza careia veti putea radia de la impozite si taxe.
Dar, conform normelor de aplicare a art.264 cod fiscal la art.122 aliniatul 1 si 2 scoaterea de la impozit se poate face si daca mijlocul de transport este impropriu indeplinirii functiilor pentru care a fost creat. Deci mijlocul de transport nu se mai poate folosi pentru a circula cu el. Acest articol din normele de aplicare a codului fiscal nu se aplica !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului in cazul radierii unui autovehicul CristineO CristineO Buna ziua Intentionez sa radiez masina pe care nu o mai folosesc de cativa ani. Intrebarea mea este daca radiez masina mai platesc impozitul ? Cum scap de ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru auto scos din circulatie secretarul72 secretarul72 Buna ziua tuturor. As vrea sa stiu daca pentru un auto scos din circulatie, dar in stare de functionare, se mai plateste impozitul la serviciile de impozite si ... (vezi toată discuția)