avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozitului in cazul radierii unui autovehicul
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozitului in cazul radierii unui autovehicul

Buna ziua

Intentionez sa radiez masina pe care nu o mai folosesc de cativa ani. Intrebarea mea este daca radiez masina mai platesc impozitul ?
Cum scap de plata impozitului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:45, 13 August 2015
Daca radiati de pe rolul dvs fiscal bunul mobil,evident acesta nu va mai fi in evidenta fiscala ,
respectiv nu veti mai fi obligat sa achitati impozit auto
Impozitul se plăteşte pentru deţinerea în proprietate a maşinii şi nu depinde de faptul că autoturismul este înscris sau nu în circulaţie.

Scoaterea din evidențele fiscale are loc dacă proprietarul vinde autoturismul sau dacă prezintă un certificat de distrugere a acestuia de la o societate de colectare a fierului vechi,

normele de aplicare ale art 264 din Codul fiscal,
[ link extern ]

"122. (1) Pentru mijloacele de transport scăderea impozitului se poate face atât în cazurile înstrăinării acestora, potrivit prevederilor pct. 118 lit. c), cât şi în cazurile în care mijloacele de transport respective sunt scoase din funcţiune.
(2) Mijlocul de transport scos din funcţiune corespunde mijlocului de transport cu grad avansat de uzură fizică, deteriorat sau care are piese lipsă, fiind impropriu îndeplinirii funcţiilor pentru care a fost creat.
Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existenţei fizice, scăderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui document din care să reiasă că mijlocul de transport a fost dezmembrat, în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor uzate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 222/2003, cu modificările ulterioare."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite auto claudia1975 claudia1975 Buna ziua, Ce modalitate legala exista pt a scoate de la taxe si impozite locale 2 autoturisme date la fier vechi pt care la momentul respectiv nu s.a ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini - procedura TIBERIU IOAN TIBERIU IOAN Ce trebuie sa fac ca sa imi radiez Dacia pentru care am luat si actele de la dezmembrare. Am impozitul platit pana la 31 12 2009, daca nu ma incadrez sa ... (vezi toată discuția)
Radiere auto mostenit adina_miu adina_miu Buna ziua, anul trecut socrul meu a decedat si avea inregistrat la circa financiara un oltcit vechi de 32 ani, pt care am platit impozit si anul acesta - dar ... (vezi toată discuția)