avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import produse din Italia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import produse din Italia

Buna ziua ! Am deschis o firma ( salon coafura ) pe 29.01.2013 neplatitoare de TVA si cu impozit microintreprindere .
1. Va rog sa-mi spuneti daca e obligatoriu sa anagajez o persoana in termenul de 60 zile pentru a ramane la impozit pe microintreprindere ?

2. Daca fac import de produse din Italia pe care urmeaza sa le folosesc in activitatea firmei ( produse cosmetice ) este necesar sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari? Trebuie sa achit TVA la factura respectiva ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: auroradobrin , utilizator 10:37, 14 Martie 2013
1. nu, aceasta prevedere a fost abrogata incepand cu 1 feb 2013.

2. daca produsele nu depasesc 10.000 euro nu este necesara inscrierea in ROI si veti achita tva furnizorului italian.
Multumesc pentru lamuriri ! Sa aveti o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in roi a unui traducator liber-profesionist iulianmh iulianmh Sunt traducator-interpret de limba italiana si colaborez uneori direct cu clienti din Italia. La eliberarea facturii, clientul italian mi-a cerut codul care ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)