avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inscrierea in ROI a unui traducator liber-profesionist
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inscrierea in ROI a unui traducator liber-profesionist

Sunt traducator-interpret de limba italiana si colaborez uneori direct cu clienti din Italia. La eliberarea facturii, clientul italian mi-a cerut codul care dovedeste inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Este intr-adevar necesara aceasta inscriere sau, in cazul meu, dat fiind ca valoarea "tranzactiei inrtracomunitare" nu este de un anumit nivel, pot elibera factura fara a avea acel cod ROI (si pentru ca nu sunt platitor de TVA). #-o
Va rog sa-mi dati un raspuns urgent si cat se poate de profesional, fiindca variante a auzit destule... Multumesc din suflet!!! Iulia Mihnevici
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:56, 7 Februarie 2014
Daca firma din italia este inregistrata cu tva ei nu pot sa inregistreze factura dvs ( deoarece sunteti neplatitor de tva).
Aveti 2 variante :
1. deveniti platitor de tva si va inregistrati in ROI. In acest caz toate facturile interne le faceti cu tva.
2. Va duceti la fisc si sa solicitati un cod de tva intracomunitar. Dureaza cam 2 saptamani.
O sa ramaneti neplatitor de tva in tara si folositi cif ul de neplatitor .
Cand facturati la extern facturati cu codul de tva dat de catre ANAf care este un cod de tva valid in VIES.
In cazul dvs nu exista limita de inregistrare( trebuie sa luati acel cod de tva intracomunitar inainte de facturare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)
Pfa - norma de venit; inregistrare roi ic-pfa ic-pfa Buna ziua, Sunt PFA nou infiintat, norma de venit, cod 6202. Voi factura lunar catre o firma din UE si pentru asta trebuie sa ma inscriu in ROI (Registrul ... (vezi toată discuția)