avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Doresc sa recuperez valoarea bunurilor distruse din ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Doresc sa recuperez valoarea bunurilor distruse din imobil inchiriat

buna ziua,

vin cu urmatoarea speta

am inchiriat un spatiu cu tot cu bunuri, la data solicitarii eliberarii spatiului, acestia nu au vrut sa se conformeze si sa predea bunurile.

am trimis notificare printr-un executor judecatoresc pentru predarea intr-o zi a acestor bunuri, in caz contrar bunurile valoreaza 50.000 ron

acestia au distrus bunurile astfel incat nu am avut ce sa mai recuperez.

intrebarea mea> cum imi pot recupera cei 50.000 ron?

Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:12, 13 Martie 2013
in mod sigur nu va achita nimic si cu noul cod proc civila nu stiu cum e

am vazut ca daca merg pe pretentii despagubiri valoarea e taxata mult

intrebarea mea este, nu pot merge pe ordonanta de plata sau somatie de plata?

saptamana asta, ieri a ridicat-o de la posta
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters202285, utilizator
tocmai pt timbraj v-am recomandat plangerea penala; puteti merge si pe somatie daca indepliniti conditiile de admisibilitate, dar dureaza si aceasta ff mult. In ce sector este debitorul? de ce spuneti ca nu v-a plati nimic? care este stadiul plangerii penale?
nu sunt din bucuresti ci din provincie

habar nu am de stadiul plangerii penale, la cum lucreaza politistii si mi s-a spus de catre ei, ba este fapta , ba nu este, m-am si saturat sa ma duc sa ii mai intreb ceva

de aceea vroiam sa stiu.

nu mi-a dat bunurile la solicitarea mea, a facut de fiecare scandal, a chemat politia, recunoscut de fata cu acestia ca sunt bunurile mele dar nu mi le da ca asa vrea ea, iar in moemntul in care a primit notificarea executorului le-a distrus si au si disparut unele din ele.
valoarea lor este de 50.000 lei si nu am primit nici un ban pentru ele pana in prezent.

am somat-o saptamana aceasta sa achite in termen de 15 zile valoarea lor, adica 50.000 lei
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters202285, utilizator
Din pacate nu prea aveti cum sa mergeti pe procedura ordonantei de plata intrucat pentru aceasta se cere sa aveti o creanta certa, lichida si exigibila constatata printr-un inscris, iar dvs. nu detineti un inscris care sa constate distrugerile respective si valoarea lor. Pe de alta parte, in cadrul procedurii privind ordonanta de plata, probatoriul care poate fi administrat in cauza este unul modest iar raportat la obiectul cererii dvs. este posibil in functie de circumstantele concrete ale cauzei sa fie necesar un probatoriu mai complex.

In ceea ce priveste taxa de timbru calculata la valoare pentru actiunea in pretentii, in cazul in care nu aveti venituri suficiente pentru a achita taxa de timbu, puteti formula dupa introducerea actiunii o cerere de scutire de la plata taxei de timbru sau de esalonare a platii acesteia.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Madalina Pascu, Avocat
am doar inscrisul executorului care o someaza sa predea bunurile , daca nu valoarea lor este 50.000 ron. acesta nu e dovada unei datorii certe, exigibile, lichida?

multumesc frumos pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Reziliere promisiune de vanzare cumparare mirceasnk mirceasnk Am facut la notar o reziliere de promisiune de vanzare cumparare, deoarece constructorul nu a terminat constructia. In reziliere constructorul s-a obligat sa ... (vezi toată discuția)
Somatie plata ContSters4579 ContSters4579 ...is cam confuz la ora asta...da problema e urmatoarea...proicedura somatiei de plata e obligatorie?...adica daca am un inscris autentic care nu mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)